Academia de Ayurveda – Curele de detoxifiere
2Academia de Ayurveda – Curele de detoxifiere
Proiect susținut de Ayurmed.
Invitat permanent: Doamna doctor Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda.
Realizator: Cecilia Caragea.
Cecilia Caragea: Dragii nostri, in seria noastra de emisiuni Academia de Ayurveda, sustinuta de Ayurmed, discutam astazi despre curele de detoxifiere! Ca de obicei, stam de vorba cu doamna doctor Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda! Inainte de toate, as vrea sa va intreb de ce si cand sunt recomandate curele de detoxifiere?
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Curele de detoxifiere sunt indicate in doua categorii de situatii. In primul rand, cu ajutorul detoxifierii noi putem sa facem preventia pentru foarte multe boli, pentru ca, asa cum spuneam si cu alte ocazii, bolile noastre, in marea lor majoritate, sunt generate de un cumul de toxine care se realizeaza in corp. Bineinteles, exista si alti factori, pentru ca exista si componenta psihomentala si emotionala a bolilor, care poate sa vulnerabilizeze un anumit organ, o anumita parte a corpului, unde se depun cu predilectie aceste toxine. Si, atunci, in momentul in care realizam aceste cure de detoxifiere periodic, intr-un fel, prevenim acest cumul de toxine la nivelul organelor care pot sa fie deja vulnerabile din punct de vedere energetic. O alta situatie este situatia cu boala deja instalata, cand tratamentul pe care il aplicam pentru boala respectiva este mult mai eficient daca il asociem si cu remedii care au aceasta actiune detoxifianta asupra structurii.
Cecilia Caragea: Si ar exista niste semne care ne-ar putea face pe noi sa ne dam seama ca avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Bineinteles! Corpul nostru uman, din punct de vedere schematic, este un mare motor, care foloseste un anumit combustibil si genereaza energie, dar exista si o anumita cantitate de reziduuri care se formeaza. Gazele de esapament de la masina, de exemplu, ies prin teava de esapament; soba, in momentul in care punem lemne in ea, genereaza funingine, pe care trebuie sa o curatam… Asa, si corpul nostru are anumite modalitati prin care elimina acesti produsi reziduali metabolici, si anume urina, transpiratia si materiile fecale. In momentul in care calitatea si cantitatea acestor produsi reziduali fiziologici incepe sa se modifice, adica urina este mai inchisa la culoare, isi schimba mirosul, aspectul, pot sa apara modificari la nivelul materiilor fecale, pot sa apara modificari la nivelul transpiratiei, pe care le putem sesiza, de asemenea, foarte usor… transpiram mai mult, transpiratia poate sa aiba un miros mai pronuntat… Acestea sunt indicii ca corpul nostru are un cumul mai mare de toxine pe care el se straduieste sa le scoata pe aceste cai. Si, atunci, noi trebuie sa facem astfel incat sa ajutam aceste mecanisme de purificare care sa ajute la golirea de excedentul de toxine care s-a generat in corp.
Cecilia Caragea: Si care sunt organele responsabile de detoxifierea organismului nostru?
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Asa cum spuneam, cei trei produsi reziduali sunt urina, transpiratia si fecalele. Transpiratia este un produs care se formeaza din componenta limfatica a sangelui. Urina se formeaza prin filtrarea sangelui si, atunci, rinichii sunt extrem de importanti. Sangele, in sine, ca parte componenta lichida a corpului nostru, care circula peste tot – pentru ca, asa cum stim sangele trebuie sa ajunga peste tot in corpul nostru, sa transporte principiile nutritive si oxigenul necesare desfasurarii proceselor metabolice si de acolo sa extraga dioxidul de carbon si produsii reziduali rezultati in urma proceselor metabolice p,e care apoi ii transporta. Prin expiratie, vom elimina dioxidul de carbon, iar ceilalti produsi reziduali se elimina o parte prin urina, pentru ca sangele este filtrat de rinichi, si o parte prin transpiratie. Se stie ca transpiratia este un produs rezidual al limfei, al componentei care se numeste Rasa Dhatu din cei sapte constituenti corporali ai structurii noastre. Celalalt organ prin care se produc procesele de detoxifiere, evident, este colonul, care este partea finala a tubului digestiv. Noi, la nivelul tubului digestiv, primim (la nivelul gurii, stomac, esofag, intestinul subtire)… alimentele intra, sunt masticate, incepe procesul de digestie in gura, apoi, daca mestecam bine, in stomac, se definitiveaza in intestinul subtire… Acolo se realizeaza si procesele de absorbtie ale principiilor nutritive necesare corpului nostru si tot ceea ce nu este necesar este apoi eliminat prin scaun, care se formeaza prin pasajul acestor resturi de-a lungul colonului.
Cecilia Caragea: Vorbeati de sange si de faptul ca sangele este cel care duce substantele nutritive la fiecare celula din corpul nostru si preia substantele reziduale si ca trebuie sa fim atenti la calitatea sangelui! Exista remedii naturale care pot ajuta calitatea sangelui?
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Da, exista in fitoterapia indiana planta numita Neem, in denumirea ei latineasca, sau Margusa, cum mai este denumita. Este o planta extrem de eficienta in ceea ce priveste actiunea purificatoare asupra sangelui. Neem-ul este un arbore de la care putem sa folosim frunzele, putem sa folosim uleiul gras care se extrage din seminte si putem, de asemenea, sa folosim scoarta. In functie de necesitatea pe care o avem, folosim anumite parti ale acestui arbore. Pulberea de frunze si extractul din frunzele de Neem se regasesc in produsul Margusa, care are un efect purificator extraordinar. El este, in primul rand, un foarte bun antiinflamator. Este foarte important acest aspect! Inflamatia este un cumul de fierbinte, in general, la nivelul sangelui. Deci sangele se perturba prin acumularea acestei calitati excedentare perturbate de fierbinte si, atunci, actiunea antiinflamatoare este cea care purifica si racoreste sangele. Ca sa facem acest echilibru intre excesul de fierbinte, venim cu un principiu rece, Margusa, care este foarte amar, frunzele sunt extrem de amare, de asemenea si uleiul pe care il extragem din semintele acestui arbore este extrem de amar. Datorita faptului ca gustul amar este cel mai rece gust, are o actiune antiinflamatoare care reduce inflamatia sangelui si, in felul acesta, toate reziduurile care sunt acumulate in sange si care produc aceata inflamatie sunt neutralizate si apoi eliminate.
Cecilia Caragea: Asadar, dupa o cura cu Margusa, sangele nostru va fi curatit. Si cum ne vom simti noi?
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Noi ne vom simti bine! Exista o stare de curatenie interioara. Nu mai exista starea aceea cand am sentimentul ca clocoteste ceva in fiinta mea, ca exista ceva care nu este in regula. Cand incep sa se acumuleze toxinele, pe langa faptul ca se modifica calitatea produsilor reziduali, poate sa apara si o stare de disconfort, nejustificata de efortul pe care l-am facut. Sau, pur si simplu, ma simt rau si nu pot sa explic de ce sau obosesc mult mai repede si am o stare de oboseala nejustificata de efortul pe care l-am facut… Pot sa apara dureri surde in corp, neputand sa le localizezi. O stare generala de disconfort, pe care omul nu si-o justifica nicicum. In momentul in care este indrumat de un practician ayurvedist sa faca acest tratament de purificare, in urma unei anamneze pe care practicianul o realizeaza acestei persoane, se deduce faptul ca el a trecut printr-o perioada in care fie a avut un exces alimentar, fie un acces de activitate, fie anumite caracteristici ale stilului de viata care au dus la acest cumul de toxine. In felul acesta, facand o detoxifiere, automat, el sa va simti mai bine. Deci primul pas, inainte sa ne imbolnavim, cand ne simtim rau, avem o stare de disconfort pe care nu putem sa o explicam… poate sa dispara aceasta stare in momentul in care facem o detoxifiere.
Cecilia Caragea: Spuneati ca poti face excese alimentare si atunci ai nevoie de o cura de detoxifiere sau poti sa ai un exces de activitate! Adica si daca mananci corect, dar muncesti prea mult ai nevoie de o cura de detoxifiere?
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: In general, in perioadele in care realizam un exces de activitate, nu avem timp sa ne alimentam foarte corect. Dumneavoastra ati prezentat situatia ideala. Noi ne alimentam corect, dar muncim mai mult. In general, nu reusim sa pastram acest echilibru, pentru ca genul acesta de activitate excesiva ne epuizeaza si, in felul acesta, nici nu ne ajuta sa fim foarte atenti… Adica, daca nu sunt foarte atenta la nevoia corpului de a ma odihni, in mod categoric, nu voi fi atent nici la nevoia de a-mi alimenta corpul corect.
Cecilia Caragea: Ma gandeam ca exista oameni foarte disciplinati, care stiu: „Am de luat masa la ora cutare, mananc asa, asa, asa…” Au totul pregatit la caserola si in rest isi vad de treaba lor, de munca intensa pe care o fac, intr-o perioada sau alta.
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Da, este foarte adevarat, insa genul acesta de activitate foarte intensa, daca nu este urmata de perioade de relaxare in care sa ne mai aerisim si regimul… Pentru ca, in timpul in care muncesc si am o activitate intensa, simt nevoia sa ma alimentez clar, constant, la anumite ore, stiu ce trebuie sa mananc ca sa ma sustina in activitatea mea, dar nu pot sa o duc asa la nesfarsit. Detoxifierea merge intotdeauna corelata cu starea de relaxare, mai ales cand facem acest lucru preventiv. Pentru ca, in momentul in care vreau sa detoxific organismul, automat, trebuie sa il relaxez. Un om care munceste foarte mult este foarte contractat, este tensionat, este atent, este un om in alerta. Nu pot spune ca pot sa desfasor genul acesta de activitate intensa la modul relaxat… La modul ideal, se poate, dar eu, personal, nu am vazut foarte multa lume sa reuseasca acest lucru. Ne propunem acest lucru, dar, daca suntem sinceri si suntem atenti cu noi, vedem ca avem anumite momente in care suntem tensionati, suprasolicitati, ne turam prea mult. Iar genul acesta de activitati pot sa genereze inclusiv toxine la nivel psihomental, un anumit gen de epuizare, de vulnerabilitate…
Cecilia Caragea: Ce inseamna toxine la nivel psihomental?
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: De exemplu, stresul este o toxina psihomentala! Faptul ca incep sa gandesc mai putin armonios, faptul ca emotiile mele nu sunt intotdeauna cele mai bune… acestea le putem numi toxine psihomentale. Iar corpul, mintea si emotiile noastre sunt strans legate intre ele. Nu putem sa le separam. Si, atunci, este bine sa vedem organismul nostru ca un ansamblu. Genul acesta de persoane care muncesc foarte mult spun: „Muncesc sase zile, dar am o zi pe saptamana in care ma relaxez, nu raspund la telefon, ma deconectez, mananc mai usor (este expresia lor, nu a mea!), beau mai multe sucuri, beau mai multa apa sau mai multe lichide, ceaiuri (depinde ce alege), ma duc la piscina, ma duc la un masaj, ma duc la sauna…” Acestea toate sunt metode de detoxifiere!
Cecilia Caragea: Asadar, avem nevoie periodic si de cure de detoxifiere, si de cure de relaxare, sa spunem asa!
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: In mod categoric, pentru ca componenta Pitta din structura noastra este cea care cere acest lucru. Pentru ca, daca nu, ne supraturam, ne supraincalzim. Persoanele care au aceasta componenta foarte bine reprezentata in structura sunt si cele care se infierbanta foarte usor, se incing foarte usor, „li se incing creierii“, sunt persoane extrem de iritate, extrem de irascibile in momentul in care sar calul. Relaxarea este modalitatea cheie pentru ei de a-si mentine relaxarea si moderatia. Moderatia in activitate, pentru ca ei sunt foarte tentati, fiind niste persoane extrem de capabile si in acelasi timp extrem de competitive si de exigente, au tendinta sa forteze nota, sa tureze mai mult decat este necesar, decat este indicat. Un Pitta spune: „Fac asta o zi!” E o pacaleala, pentru ca va spune ca, daca a mers o zi, mai merge inca una si, la un moment dat, uita sa se mai opreasca si se opreste cand motorul nu mai merge sau cand incepe sa dea semne de oboseala!
Cecilia Caragea: Asadar, si aceste persoane ar trebui sa invete sa se relaxeze si sa faca periodic cure de detoxifiere. Dar, ca sa revenim la curatarea organismului nostru, de care vorbeam, spuneam ca este importanta curatarea sangelui. Si mai spuneati de rinichi, ca si rinichii trebui curatati, pentru ca sunt organe importante in acest proces de detoxifiere!
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Da! Rinichii sunt organele care filtreaza tot sangele. Sangele nostru traverseaza de multe ori pe zi rinichii, ca sa poata sa filtreze cantitatea de urina pe care o producem pe parcursul zilei. Bineinteles ca, in momentul in care rinichii nu functioneaza corespunzator, in momentul in care avem anumite probleme la nivelul ureterelor, care sunt cele doua canale care fac legatura intre rinichi si vezica urinara (stim ca pot sa apara din cauza ca sangele este concentrat, din cauza ca nu consumam suficiente lichide), exista posibilitatea sa facem nisip la rinichi sau pietre la rinichi, care, in momentul in care se mobilizeaza de la nivelul rinichilor si incep sa coboare pe uretere, genereaza colicile renale si sunt extrem de dureroase. Exista posibilitatea de a face genul acesta de pietre chiar la nivelul vezicii urinare, barbatii chiar la nivelul prostatei. Si, atunci, in momentul in care rinichii nostri functioneaza bine si noi putem sa sustinem activitatea lor filtranta cu plante, ca sa aiba actiune diuretica, plante care sa aiba actiune de dilatare a lumenelor ureterelor, deci ale acestor tuburi, automat, rinchii functioneaza mai bine si capacitatea noastra de a elimina toxinele prin intermediul urinei este imbunatatita. Pentru purificarea rinichilor putem sa folosim suplimentul Gout Star, deci facem asociere Margusa – Gout Star. Pentru ca, pe langa faptul ca Gout Star este un supliment care ajuta la eliminarea excesului de acid uric, care se poate depune la nivelul articulatiilor, este si un foarte bun stimulent al activitatii renale, pentru ca si prin acest mecanism se produce aceasta eliminare de acid uric. O data, principiile active din compozitia suplimentului urmaresc sa extraga acest acid uric care deja este depus la nivelul articulatiilor, iar apoi, prin stimularea functiei renale, se asigura eliminarea lui prin urina in exterior.
Cecilia Caragea: Da! Pentru ca noi am vorbit despre Gout Star pentru articulatii sanatoase si spuneati ca cei care se confrunta cu artrite, cu guta pot sa ia Gout Star!
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Da, e adevarat, dar, asa cum spuneam si anterior, este importanta buna functionare a rinichilor, pentru ca eu mobilizez aceste toxine de la nivelul corpului, de la nivelul articulatiilor si ele incep sa circule prin sange, dar ele ar trebui sa circule pana ajung la rinichi. Nu trebuie sa gaseasca aici un baraj, un blocaj in a fi eliminate si apoi ele sa se intoarca din nou in sange si apoi sa se depuna din nou in articulatii sau sa gaseasca porti de iesire prin alte parti…
Cecilia Caragea: Asadar, avem nevoie de o cura de detoxifiere si daca ne dorim articulatii sanatoase!
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Bineinteles! Este elementar, este esential sa facem detoxifiere in momentul in care avem probleme la nivelul articulatiilor, datorita particularitatilor de circulatie la nivel articular, adica arterele si arteriolele sunt extrem de fine, capilarele lor sunt ultimele prelungiri, care sunt foarte fine, si la nivel arterial, si la nivel venos. Apoi, datorita particularitatior articulatiilor noastre, care sunt mai expuse la frig (pentru ca, in general, ni se face mai mult frig la picioare, pentru ca nu ne imbracam corespunzator, decat ni se face in interior). In interiroul corpului, procesele de ardere sunt un pic mai intense decat la nivelul articulatiilor si, atunci, aceasta particularitate de circulatie cu capilare foarte fine, cu viteza foarte mica de circulatie a sangelui creeaza conditiile de depunere a excesului de toxine din sange in articulatii si, in felul acesta, ele au probleme.
Cecilia Caragea: Asadar, daca ne dorim articulatii sanatoase, trebuie sa facem periodic cure de detoxifiere, dar noi ne gandim, de obicei, sa facem cure de detoxifiere atunci cand suntem periodic balonati, cand foarte des simtim ca nu ne pica bine ceea ce mancam si asa mai departe. Deci atunci cand avem probleme digestive ne gandim noi, mai degraba, sa facem cure de detoxifiere…
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Ne putem gandi la cure de detoxifiere in momentul in care apar aceste probleme digestive, care, de multe ori, se soldeaza si cu tulburari de tranzit, in special cu consipatie. O persoana care are aceasta predispozitie la constipatie este o persoana mult mai predispusa la cumul de toxine in organism, pentru ca aceste toxine nu se pot elimina din corp in mod natural prin actul defecatiei. In aceasta situatie, putem sa folosim suplimente care sa regleze tranzitul nostru digestiv, sa regleze peristaltica la nivelul intregului tub digestiv. Bineinteles, in situatiile in care avem si deficiente digestive, adica nu avem suficient suc gastric sau nu avem suficienta secretie enzimatica sau suficienta secretie biliara, putem sa asociem acestui remediu pentru reglarea tranzitului intestinal, care este Trifyla, si alte suplimente care sa ne imbunatateasca calitatea digestiei. Dar, pentru aspectul strict de purificare, Trifyla este un foarte bun reglator al motilitatii, al peristalticii tubului digestiv si in special al colonului, care ajuta foarte bine la reglarea tranzitului intestinal. Si este un foarte bun reglator, adica, in situatia in care ne confruntam cu constipatie, rezolvam aceasta problema, in situatia in care ne confruntam cu un episod diareic generat de o toxiinfectie alimentara sau de alte situatii, de asemenea, Trifyla ne poate ajuta foarte mult, pentru ca el este un reglator si este un reglator care, in acelasi timp, protejeaza si flora intestinala, deci nu ne perturba flora intestinala, ceea ce este un mare avantaj.
Cecilia Caragea: Inteleg, asadar, ca Trifyla este foarte bine sa fie un supliment nutritiv pe care il luam cu noi in vacanta, pentru ca, atunci cand ne schimbam cat de cat regimul alimentar, putem sa facem constipatie, putem sa facem diaree si e bine sa il avem in bagajul nostru de vacanta!
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Da, este foarte indicat, pentru ca sunt persoane care fac constipatie in momentul in care schimba locul. Adica: „Am plecat in concediu si nu imi place cum arata toaleta sau nu mai mananc cum mancam acasa…” Adica… acasa aveam anumite tabieturi, iar in concediu sunt mai relaxat din punctul acesta de vedere. Sau putem sa consumam anumite alimente care sa fie usor alterate si care sa ne genereze o stare de disconfort la nivel intestinal. Pentru toate aceste situatii, Trifyla este un ajutor extraordinar!
Cecilia Caragea: Si, purificandu-ne sistemul digestiv cu Trifyla, eu cred ca si scadem in greutate cateva kilograme, nu?
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Da, bineinteles, pentru ca, in momentul in care combatem aceasta tendinta la constipatie si ajungem la un tranzit intestinal normal, in general, procesele de detoxifiere sunt insotite de o usoara scadere in greutate, pe care multi dintre noi ne-o dorim. Si, atunci, este un alt avantaj al acestei detoxifieri faptul ca mai scadem cateva kilograme…
Cecilia Caragea: Dar ceva strict pentru a scapa de cele cateva kilograme in plus?
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Da, pentru momentul in care ne pregatim sa mergem in concediu si vrem sa avem o silueta cu care sa ne mandrim, putem sa apelam la un remediu care ne ajuta foarte mult sa indepartam cateva kilograme la modul foarte natural. Adica… fara sa ne stresam foarte tare si fara sa ne infometam foarte tare, datorita fatului ca in compozitia acestui produs exista plante cum ar fi, de exemplu, Garcinia cambogia, care ne ajuta sa controlam apetitul exagerat pentru dulce, apetitul exagerat, in general. Ne ajuta sa ne temperam pofta de mancare excesiva, ceea ce este un mare avantaj. De asemenea, el contine plante care regleaza procesele digestive, regleaza tranzitul intestinal si, de asemenea, o planta care are un efect de stimulare a secretiei hormonilor tiroidieni, care amplifica procesele metabolice. In primul rand, controlam aportul alimentar, amplificam procesele digestive, procesele metabolice, in special procesele catabolice, procesele de ardere si reglam tranzitul digestiv. In felul acesta, prin toate aceste mecanisme, care sunt mecanismele fiziologice ale corpului de mentinere a greutatii, putem, fiind atenti si la dieta… nu o sa mancam ca inainte, putem sa facem mici ajustari, mai ales ca anotimpul ne si ajuta, piata este plina de legume de fructe… Nu putem sa ne plangem ca nu putem sa tinem o cura de fructe, in acest moment, pe care, daca o asociem cu remediile pentru detoxifiere si cu remediul pentru slabit, in mod categoric, ne putem astepta la rezultate foarte bune.
Cecilia Caragea: Asadar, Slemol are efecte mai bune daca facem aceasta cura cu Slemol dupa o cura de detoxifiere?
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Putem sa le facem si in paralel, putem sa le facem si consecutiv, depinde de cat de apropiat este termenul vacantei pentru care slabim!
Cecilia Caragea: Asadar, vara, putem sa facem o cura de detoxifiere, mai ales ca suntem si ajutati de frcutele si legumele care exista in fiecare piata, plus ca acum am aflat si o serie de remedii naturale care ne pot ajuta in acest sens!
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Da, bineinteles! Aceste cure de detoxifiere este bine sa fie facute, in general, la schimbarea anotimpurilor, pentru ca atunci este momentul in care organismul nostru trebuie sa se adapteze la alte conditii, iar aceste cure de detoxifiere ne ajuta foarte mult. Dar putem sa facem aceste cure de detoxifiere, asa cum spuneam, si in momentele in care avem nevoie! Daca ne dorim sa slabim si vrem ca acest proces de slabire sa fie mai accentuat, atunci putem sa facem o combinatie de un remediu de slabit cu remedii de detoxifiere. De asemenea, in momentul in care putem sa sustinem acest proces de detoxifiere si cu alimente foarte bune, in speta fructele, care abunda un aceasta perioada!
Cecilia Caragea: Asadar, atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru frumusetea noastra si pentru ca sa ne mentinem la silueta dorita, periodic trebuie sa facem cate o cura de detoxifiere!
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Da, sigur ca da!
Cecilia Caragea: Noi va multumim tare mult si de abia asteptam urmatoarea intalnire din seria noastra de emisiuni Academia de Ayurveda!
Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda: Cu mare drag!
CONCURS
Cecilia Caragea: Asa cum v-am obisnuit, va invitam si la concursul emisiunii Academia de Ayurveda! Cinci dintre dumneavoastra vor putea castiga cate o cutie de Margusa de la Ayurmed! Iata ce trebuie sa faceti ca sa participati la concursul nostru: la prezenta emisiune online, va invitam sa inserati un comentariu cu textul „Detoxifiere sanatoasa cu Margusa de la Ayurmed” si, peste trei zile de la prezenta postare, in 19 iulie 2019, vom extrage la sorti cei cinci castigatori! Noi va multumim tare mult si va asteptam in continuare alaturi de noi!
Bună ziua
Soțul meu a avut 2 atacuri cerebrale primul în 2012 și al doilea în 2015 acum de o lună i s-a descoperit că are și diabet.
Vă rog frumos să-mi spuneți dacă este posibil să fie tratat prin această metodă Ayurveda.
Vă mulțumesc anticipat 🙋♀️🙋♀️🙋♀️
Vă doresc mult succes în continuare 👏👏👏👏
Buna ziua!
Multumim tare mult pentru interes.
Pentru mai multe informatii despre terapiile si remediile ayurvedice puteti accesa siteul http://www.ayurmed.ro.
Multa sanatate!