Dialoguri pentru Sanatate – Ce sunt si cui se recomanda produsele Ovoimuno
0Dialoguri pentru Sanatate – Ce sunt si cui se recomanda produsele Ovoimuno
Invitata: doamna Marinela Ivanescu, medic veterinar si creatoarea produselor Ovoimuno (www.ovoimuno.ro, www.facebook.com/ovoimuno, 0726.936.392 / 031.421.3745)
Dialog realizat de Cecilia Caragea
Cecilia Caragea: Atunci cand se apropie sezonul racelilor si al gripelor, suntem in cautare de produse care sa ne sustina imunitatea. Am auzit de produsele Ovoimuno si vrem sa vedem ce sunt, de cand exista pe piata si cum ne pot ajuta. Tocmai de aceea, stam de vorba cu doamna Marinela Ivanescu, medic veterinar si creatoarea acestor produse. Cum v-a venit ideea sa realizati aceste produse si cum ne pot ele ajuta?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Asa cum ati spus, eu sunt medic veterinar. Timp de 21 de ani am lucrat in cadrul Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara din Bucuresti, care este laboratorul national pentru controlul sigurantei si calitatii alimentelor de origine animala. Deci timp de 21 de ani am testat, am analizat, printre altele, si oul ca aliment. De 7 ani, atentia mi s-a indreptat si am descoperit oul din alt punct de vedere, si anume oul care contine o multitudine de ingrediente interesante, utile pentru sanatatea umana. Si ideea de aici a pornit. Realizand documentarea despre subiectul imunoglobuline Y, imunoglobuline care se gasesc in ou, aviare, deci de la pasari, am vazut similitudinea, asemanarea dintre aceste imunoglobuline Y cu imunoglobulinele G de la mamifer, de la om, mai precis din colostrul de mamifer. Ambele tipuri de imunoglobuline au rolul de a proteja noua fiinta care vine pe lumea aceasta, astfel incat aceasta sa se adapteze si sa reziste in noile conditii de viata. Vazand aceasta conexiune si aceasta similaritate intre cele doua tipuri de imunoglobuline, acesta a fost punctul de start, pentru ca am realizat ca noi, oamenii, putem folosi aceste tipuri de imunoglobuline in suplimente care pot fi utile pentru sanatatea noastra.
Cecilia Caragea: Si, totusi, cum ati trecut din domeniul cercetarii la domeniul productiei unor asemenea suplimente alimentare?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Nu a fost nici greu, dar nici usor, deoarece am avut mare incredere in abordare… Si a fost greu pentru ca, daca stam sa ne gandim ca, timp de 21 de ani, eu, practic, am fost functionar public, obisnuit cu un stil de lucru, a trebuit sa-mi iau destinul in propriile maini si sa pornesc la drum pe o cale noua, sa-mi pun in aplicare ideea. Si, usor-usor, pas cu pas, in 2017 am pornit activitatea in societatea TRM Supplements. Am purces la drum cu formularile, cu notificarile, cu tot ce inseamna partea de marketing, site si asa mai departe… Si, usor-usor, dupa un an de munca efectiva in TRM Supplements, dar cu vreo 3 ani de cercetare in spate, pe subiectul imunoglobuline, in 2018 am iesit pe piata cu gama Ovoimuno.
Cecilia Caragea: De unde vine numele companiei TRM Supplements?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: O intrebare foarte frumoasa! TRM Supplements… In momentul in care am ales denumirea companiei, eu intuiam si stiam ca produsele vor fi produse care aduc multiple beneficii pentru sanatatea umana. Si, atunci, am tradus TRM Supplements ca Total Recovery Mix. Produsele sunt niste amestecuri, niste mixuri care ne ajuta sa ne recuperam sanatatea… aproape total, poate nu total, dar aceasta a fost gandirea cand am ales denumirea societatii.
Cecilia Caragea: Deci aveati o incredere foarte mare in aceste produse!
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Da, aveam o incredere foarte mare in potentialul produselor. Si sa va spun de ce. Imunoglobulinele Y au fost descoperite cu mai bine de 100 de ani in urma, de un cercetator din Germania. S-a scris, s-a studiat… 100 de ani. Sunt studii peste studii. Si am vazut potentialul si am avut incredere si am conectat lucrurile din toate acele studii, pentru ca am stat si am „bibilit” acolo la bibliografie timp de 3 ani… Si stiam ca o sa functioneze! Si, atunci, am avut aceasta incredere de a porni, de a schimba cu totul domeniul de activitate si de a realiza gama Ovoimuno.
Cecilia Caragea: Da, pentru ca ai nevoie de curaj, pentru ca e o schimbare de mentalitate foarte mare.
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Este o schimbare de mentalitate, dar conteaza foarte mult omul. Si nu vreau sa par lipsita de modestie. Felul omului. Pe tot parcursul activitatii mele profesionale, am deschis drumuri si nu mi-a fost teama de abordarile noi. Timp de 10 ani, in institut am lucrat in chimie alimentara, dupa 10 ani a trebuit sa preiau coordonarea Sectiei de Control Reziduuri, deci sef la Reziduuri, care inseamna reziduuri… antibiotice, medicamente, hormoni din alimente, deci un domeniu foarte sensibil, foarte greoi, conectat direct cu Comisia Europeana, cu Parlamentul European si asa mai departe… Si am preluat si am avut performanta, inca 10 ani, pe acel domeniu. In momentul in care am incheiat activitatea in institut, am virat catre industria farma veterinara. Am cochetat vreo 2 ani acolo, am pus la punct un laborator de testare a produselor medicinale veterinare, medicamente veterinare, dupa care, da, am avut curajul si am pornit pe cale proprie si am inceput batalia pentru Ovoimuno.
Cecilia Caragea: Pe drumul antreprenoriatului…
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Pe drumul antreprenoriatului, care nu este asa usor. Dar, daca stii ca merita, in sensul ca ai incredere in ceea ce faci, atunci lucrurile le surmontezi, le depasesti si ajungi la destinatie cu bine!
Cecilia Caragea: Dar, revenind la aceste produse pe care le-ati creat si in care spuneati ca aveati foarte mare incredere in potentialul lor inca de la inceput, de ce sa alegem aceste produse si de ce sa nu mancam, pur si simplu, oua? Ce aduc aceste produse in plus, prin ce sunt diferite de ouale… de tara, sa zicem?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Noi valorificam ca ingredient principal din oul de gaina imunoglobulina Y. Imunoglobulina Y exista in ou in cantitati considerabile, dar este distrusa de temperaturile mai mari de 45 de grade. Deci, daca o gatesc, se distruge, nu o mai pot folosi. Si, daca ma gandesc sa consum oul crud, la nivel gastric, la fel, este distrusa de un factor, si anume de aciditatea gastrica. Deci, indiferent cum as gandi sa mananc oul, nu pot valorifica aceasta imunoglobulina, pentru ca este distrusa de cei doi „inamici”. Ce am facut noi: am cautat… deci, dupa ce am vazut potentialul imunoglobulinei, clar, trebuia sa gasim calea sa le prelucram astfel incat sa le pastram vii, bioactive si biodisponibile pentru organismul nostru. Solutia a venit din partea liofilizarii. Liofilizarea este o tehnologie, de fapt, chiar o biotehnologie farmaceutica, care este folosita, printre altele, la prepararea vaccinurilor si care ne pastreaza intacta imunoglobulina, pentru ca tratamentul termic in timpul liofilizarii se face la nivel negativ, la minus 80 de grade Celsius. Si liofilizarea in prezenta carbohidratilor ne da rezistenta la pasajul gastric. Deci, prin combinarea celor doua elemente in timpul procesului de fabricatie, noi reusim sa obtinem o pulbere concentrata din ou, care contine imunoglobulina, cu care reusim sa trecem de digestia gastrica, sa ajungem la nivel intestinal, unde, de fapt, isi incepe activitatea. Aceasta este diferenta. Deci oul il pot folosi ca aliment, consumandu-l, pregatindu-l culinar, cu Ovoimuno imi aduc un ou care contine toate principiile bioactive din ou, care sunt utile pentru sanatatea noastra… Si focusul nostru au fost imunoglobulinele.
Cecilia Caragea: Si cui anume se recomanda aceste produse?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Gama Ovoimuno a fost dezvoltata pe categorii de varsta, luand in considerare particularitatile sistemului imunitar pe parcursul vietii noastre si provocarile fiecarei categorii de varsta din punct de vedere imunitar. Si am inceput cu copiii. La copii, sistemul imunitar este imatur, deci nu este pregatit, nu face fata si stim ca, in general, copiii se imbolnavesc mai frecvent decat adultii. Avem produs pentru persoanele varstnice si justificarea medicala pentru care l-am dezvoltat este aceea ca, pe masura ce imbatranim, odata cu imbatranirea corpului, imbatraneste si sistemul imunitar si, la fel, avem nevoie sa-l ajutam, sa-l mentinem… De departe, categoria varstnicilor este cea mai bolnava categorie de varsta. Stim asta. Apoi produsul pentru adolescenti / adulti, Ovoimuno HELP Fight Stress a fost denumit, avand in vedere stresorii care ne ataca in momentul in care incepem sa crestem si suntem adulti. Si stim bine: stresul social, profesional, poate chiar si familial… Si mai avem produsul pentru persoane active, sportivi, care il sustine imunitar pe sportiv. Si el are nevoie de acest suport, deoarece, pe perioada efortului intens, imunitatea scade. Si, atunci, putem sa venim si sa-l sustinem si pe sportiv sa treaca cu bine peste competitii si peste antrenamentele intense.
Cecilia Caragea: Si prin ce difera aceste produse?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Noi avem, de fapt, trei formule de fabricatie. Avem in produse oul integral, carbohidrat si vanilie Bourbon pentru aromatizare. Difera carbohidratul. In formulele HELP, Ovoimuno HELP Junior si Ovoimuno HELP Fight Stress, avem sucroza. In produsele SUPPORT, produsul pentru copii si pentru seniori, avem miere. Si in produsul pentru sportivi avem maltodextrina, care este zaharul sportivilor.
Cecilia Caragea: De ce ati mers pe aceste diferente in privinta carbohidratilor?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Din mai multe considerente am ales carbohidrati diferiti. Legat de miere, am formulat doua produse pentru copii, deoarece mierea, de exemplu, sunt opinii… nu putem administra copiilor mai mici de 12 luni. Si, atunci, am realizat formula cu miere, formula SUPPORT pentru copii, care este recomandata copiilor mai mari de 24 de luni, deci de 2 ani. Si, ca sa acoperim un palier cat mai larg de varsta, am formulat Ovoimuno HELP Junior, care contine sucroza si pe care il recomandam copiilor sub 12 luni. Chiar si sub 12 luni se poate administra, in momentul in care am exclus alergia la ou. Deci, dupa ce am facut diversificarea alimentatiei si m-am asigurat ca copilul meu nu este alergic la ou, pot sa-l administrez si sub 12 luni.
Cecilia Caragea: Foarte interesant! Deci ati ales carbohidratii astfel incat sa creati produse care sa poata fi utilizate chiar si la aceste varste extreme, sa zicem, la 1 an la copil si la persoanele mai in varsta.
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: In plus, suportul de miere, daca ne gandim la miere, la fel, este o asociere castigatoare, sa-i spun. Ou, un aliment complet, langa care pun si miere… iese acolo un suport nutritiv si energetic excelent. Ne comunica pacientii: „Il simt din prima zi!” Prima zi insemnand 1 gram si jumatate la copii, 3 grame la adulti si la varstnici. Deci efectul este foarte evident de la primele lingurite.
Cecilia Caragea: Deci copiii de peste 2 ani pot sa ia aceasta formula Ovoimuno SUPPORT Junior, care este cu miere.
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Inca o precizare: nu avem adaugat nimic strain, chimical, deci nu contine niciun E, nicio substanta… Nu! Avem in produs doar ce aduce natural oul prin compozitia lui. Si este sub o forma superconcentrata, pentru ca noi oul il deshidratam. Deci acolo avem 1 ou x 5! De 5 ori se concentreaza. Si cel mai important aspect este faptul ca toate elementele sunt inca vii, sunt bioactive acolo. Eu spun… si spuneam pe la inceputuri: „Noi avem un ou viu aici!” Nu ma intelegeau si reactionau asa… Da, este un ou viu, pentru ca tot ce e in compozitia naturala a oului, prin liofilizare, se pastreaza activ. Si, cand ajunge la noi, nu doar imunoglobulina, ci si lizozimul, care este un factor imunomodulator foarte puternic, toate vitaminele – oul contine foarte multe vitamine, cu exceptia vitaminei C… Deci avem un aport de… de toate si, in acest fel, noi putem sa explicam multiplele efecte pe care le observam in urma administrarii. Deci, pe de o parte suportul, boost-ul imunitar pe care mi-l dau imunoglobulina si lizozimul si seleniul – sunt trei elemente care lucreaza pe imunitate si, atunci, organismul reuseste singur sa-si corecteze, sa-si rezolve multiple probleme. Mai sunt si celelalte elemente care vin. Va dau un exemplu: vitamina A. Oul este un aliment foarte bogat in vitamina A. Concentrandu-l de 5 ori, va dati seama ce concentratie si ce beneficiu am de acolo. Si mai este un aspect: toate sunt naturale. Corpul nostru le primeste si le asimileaza foarte bine. Deci avem o multitudine de elemente…
Cecilia Caragea: Revenind la diversele combinatii cu diferiti carbohidrati pe care le-ati facut, aceste produse se recomanda si diabeticilor, persoanelor cu diferite afectiuni?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Adesea suntem solicitati sa raspundem la aceasta intrebare. Produsele contin carbohidrati, adica zaharuri. Un produs contine sucroza, unul contine miere, unul contine maltodextrina. Ma rog, o formula. Aportul de carbohidrati prin consumarea Ovoimuno este de maximum 3 grame si jumatate pe zi. Noi nu interzicem persoanelor diabetice sa le consume. Avem feedback-uri, avem raspunsuri. Primul care ne-a fost furnizat a fost in mediu spitalicesc, obtinut sub supraveghere medicala. Doamna doctor profesor Luiza Spiru, medic geriatric, ne-a furnizat primele rezultate de reglare a glicemiei in urma consumului de Ovoimuno, la pacienti seniori, atat la cei cu diabet 2, cat si insulinodependenti. Deci dumneaei a fost prima persoana care ne-a transmis asemenea rezultate. Deci putem recomanda. Studiile spun ca imunoglobulinele Y regleaza glicemia, iar, in opinia mea, in opinia noastra, aportul de carbohidrati pe care il aduc prin consumarea suplimentelor Ovoimuno este nesemnificativ si nu creeaza probleme diabeticilor. In plus, ne monitorizam, stim ca diabeticii fac acest lucru. Ganditi-va: consumam intre 3 si 12 grame pe zi, conform recomandarilor din prospect. Aportul este minim, mic. Iar, in momentul in care incep sa ma monitorizez si vad ca lucrurile sunt altfel decat ne-am astepta, intrerupem administrarea. Dar se pot corobora lucrurile, se pot aseza cap la cap astfel incat sa le pot folosi si eu, ca diabetic, si sa am certitudinea ca nu imi dauneaza, ca nu imi face rau.
Cecilia Caragea: Asadar, cu o monitorizare continua…
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Oricum o fac!
Cecilia Caragea: Cu acordul medicului curant, sub supravegherea acestuia…
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Da, se poate incerca! Aportul este redus, iar prin actiunea aceasta a imunoglobulinei de reglare a glicemiei putem sa obtinem acest efect. Putem sa-l obtinem.
Cecilia Caragea: Asadar, sunt produse pe care le pot consuma atat oamenii sanatosi, ca sa-si mentina sanatatea, sa-si intareasca imunitatea, cat si persoane care se confrunta cu diferite afectiuni. Exista si contraindicatii?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Singura contraindicatie este alergia la ou. Am intalnit cazuri de alergie la ou. Rare, dar am intalnit. Cred ca 5 cazuri in 4 ani. Nu mai mult. Deci singura contraindicatie este alergia la ou. Se pot administra alaturi de alte suplimente, de orice alta medicamentatie. Din punctul nostru de vedere, nu sunt contraindicatii.
Cecilia Caragea: Si cum anume se administreaza?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Abordarile merg in doua directii, asa cum am spus. Preventiv – nu am probleme majore, nu am probleme acute, pusee, la acest moment, dar urmeaza sezonul rece, vin virozele, vin racelile. Pot sa-mi fac cura de echilibrare imunitara cu Ovoimuno, astfel incat sa fiu la adapost pe parcursul sezonului rece. Si rezultatele sunt: nu ma imbolnavesc sau, daca ma imbolnavesc, formele de raceala sunt mai usoare, adica scap in 2-3 zile, cu 2-3 pastile, acolo, pilule… si asta este tot. Deci acestea sunt rezultatele. Inclusiv pe virozele respiratorii rezultatele sunt foarte bune. Avem cazuistica… care ne demonstreaza ca asigura protectie foarte eficienta. Preventiv, le mai pot administra cand stiu ca urmeaza sa trec printr-o perioada stresanta, printr-o perioada de efort fizic sau intelectual intens. Noi le mai recomandam preventiv inainte de interventiile chirurgicale – urmeaza un soc operator pentru organism, urmeaza riscul de infectie postoperator si asa mai departe… Le recomandam in momentul in care avem medicatie permanenta. Si ne ofera protectie. Si avem constatari pentru perioadele lungi de administrare de antibiotice, citostatice, chiar radioterapie si antiinflamatorii. Pot fi puse si, astfel, reducem efectele secundare ale medicamentatiei.
A doua abordare este: in momentul in care am o problema, m-am imbolnavit, pot fi administrate ca sa ne recuperam. Am ajuns sa ne imbolnavim tocmai pentru ca imunitatea noastra are o problema. In momentul in care vin si dau un suport imunitar corpului… organismul este ajutat sa lupte cu boala respectiva si sa isi revina, sa se vindece, sa se recupereze. Si situatiile pornesc de la infectii, infectii recurente… Avem rezultate multiple, indiferent de localizare – respiratorie, genitala, orala, piele, indiferent de microorganism, le tinem sub control si le eliminam.
Alta abordare cu rezultate uimitoare si pentru noi… sunt bolile autoimune. Si au venit ca rezultate in timp, pentru ca pe bolile autoimune, pentru a echilibra din nou imunitatea, ai nevoie de perioade lungi de timp. Primele observatii au fost pe psoriazis. Si au fost pentru ca sunt la vedere. S-au vazut. In interior nu stiam ce se intampla, dar, cand pe piele vezi reactia, clar, acolo tragi o concluzie. Deci am avut primele rezultate pe psoriazis, apoi au venit cazurile de poliartrite si asa mai departe… Este foarte eficient in echilibrarea imunitara. Aici sunt multe de spus. Vreau sa spun doar atat: imunomodularea, functia duala a sistemului imunitar, este esentiala in gestionarea acestor probleme de autoimunitate.
Cecilia Caragea: Da, pentru ca lucrurile sunt foarte complexe si… din pacate, lumea nu le vede in toata complexitatea lor.
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Nu! Si am avut nevoie de timp, asta spuneam. Deci primul nostru caz de remisie de psoriazis l-am vazut dupa un an! Ideea este ca, din punct de vedere imunologic, chiar functioneaza, rezultatele sunt reale, munca din spatele documentarii studiilor a inceput chiar de la primele administrari si rezultatele au venit, usor-usor, in timp. Sunt publice, sunt pe site-ul nostru, pe www.ovoimuno.ro. Sunt opiniile… Opiniile sunt cea mai mare recunoastere si cea mai mare multumire a noastra cand vedem ca vin si ne spun: „Am incercat, sufar de atat timp si acum sunt bine!”
Cecilia Caragea: Da, opiniile pacientilor, pana la urma, sunt cele care ne bucura si iti dau curaj sa mergi mai departe.
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Da! Si au contat, va spun sincer, pe tot parcursul. Pentru ca, da, pleci in necunoscut, ai citit mult… mi s-au dublat dioptriile de cat am citit… dar nu stii cum va fi, ca este al tau, l-ai pus intr-o formula a ta, il recomanzi intr-un fel… Ai conectat tu lucrurile din spate, dar nu poti sa stii ce va fi. Si, in momentul in care veneau si spuneau: „Il simt, deja ma simt altfel cu digestia”, dupa a doua zi… deci e bine, inseamna ca… ce am facut e bine. Si asta ne-a dus, de la zi la zi, de la saptamana la saptamana, de la an la an, si am ajuns la aceste rezultate, care sunt cele mai complexe, intr-adevar, pe autoimunitate. Pentru ca nu prea sunt solutii…
Cecilia Caragea: Intr-adevar, bolile autoimune sunt o problema foarte grava, pentru care, de foarte multe ori, nu exista solutii. Dar in alte afectiuni ce rezultate ati mai avut?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Rezultate notabile am inregistrat in sfera afectiunilor neurologice, chiar Alzheimer, chiar din spectrul autist, tulburari de somn, anxietate, depresie. Este foarte interesant. Nu am explicat modul de actiune. Imunoglobulinele actioneaza la nivel intestinal. Se stie acum si se vorbeste de conexiunea intestin – creier. Lucrand la nivel intestinal, inchizand bariera permeabila a intestinului, deci vindecand acolo, blocam si anumite celule nu mai… „pleaca creanga” prin organismul nostru si ne protejam intreg corpul. Si actioneaza inclusiv la nivel de sistem nervos central.
Cecilia Caragea: Asadar, aceste produse ne pot ajuta inclusiv din acest punct de vedere. Dar, concret, cum actioneaza imunoglobulinele asupra organismului nostru?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Da, de fapt, de aici trebuie inceput modul… explicat modul de actiune. Asa cum am spus, imunoglobulinele… tinta noastra era sa le aducem la nivel intestinal, deoarece ele acolo incep sa lucreze. Au capacitatea sa neutralizeze ceea ce aducem noi prin mancare. Mancarea nu este microbiologic pura si aducem microbi, aducem chimicale… Si, cand spun chimicale, ma refer inclusiv la medicamente. Toti acesti agresori care ajung la noi in intestin afecteaza microflora intestinala. Imunoglobulina, activa acolo, combate acesti agresori si microflora noastra intestinala este lasata in pace. Isi vede de treaba, infloreste, se regenereaza. Microflora, mucoasa intestinala isi revine, peretele intestinal, care inainte era permeabil, acum se inchide. Deci nu mai pleaca nimic din intestinul nostru, prin fluxul sanguin, catre corpul nostru. Si acea molecula putea sa ajunga inclusiv la creier. Deci am inchis bariera intestinala, se normalizeaza activitatea ganglionilor limfatici atasati intestinului, care inseamna 70-80% din sistemul nostru imunitar. Deci se regleaza activitatea si imunitatea noastra se echilibreaza. Acesta este mecanismul prin care lucreaza imunoglobulina. Efectiv, face curatenie la nivel intestinal si imi lasa intestinul si limfaticii sa lucreze in mod normal. Si de acolo se regleaza in mod natural, organismul isi ia cat are nevoie si isi regleaza imunitatea cum are nevoie, in functie de contextul in care se afla. De aceea lucreaza si cand imunitatea este jos si ma imbolnavesc frecvent, si cand imunitatea este sus si am boala autoimuna.
Cecilia Caragea: Deci regleaza imunitatea!
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Regleaza imunitatea. Are aceasta capacitate imunomodulatorie. Imunomodularea… sunt, de fapt, doua activitati, 2 in 1: fie scade, fie creste, in functie de cum ma aflu in acel moment eu, organismul meu. Singur. Este atat de inteligent corpul nostru… Trebuie doar sa-i dam acea scanteie de care are nevoie si singur stie ce are de facut.
Cecilia Caragea: Un mic ajutor!
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Imunoglobulina Y!
Cecilia Caragea: Si unde se gasesc toate aceste produse?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Produsele din gama Ovoimuno sunt comercializate online, pot fi gasite pe site-ul nostru oficial, www.ovoimuno.ro, cu detalii despre notificari, etichetare, recomandari, toate informatiile necesare celui care ne viziteaza. Si suntem prezenti si pe alte platforme online.
Cecilia Caragea: Asadar, doar online! Si cum se administreaza, concret?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Concret, pentru echilibrarea imunitatii, acea cura de 2 luni. Se adminstreaza pulberea ca atare, produsele sunt prelucrate sub forma de pulberi orodispersabile, asta inseamna ca pot, efectiv, sa le mananc. Si recomandam sa se consume asa, deoarece imunoglobulina se absoarbe si la nivel bucal. Si, atunci, putem sa obtinem beneficii si pe mucoasa bucala, si pe cavitatea bucala, consumandu-le asa. Daca nu reusim sa le consumam ca atare, dizolvate intr-o cantitate mica de lichid, lichidul sa nu fie fierbinte. Si, de preferat, nu mancam, nu bem o jumatate de ora de la administrare.
Cecilia Caragea: Asadar, e o pulbere, incerc sa o iau, sa o tin in gura pana cand se dizolva. Are un gust bun.
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Da, este placut, aromat, cu vanilie Bourbon, este dulceag, pentru ca avem carbohidrati… Ganditi-va: ou, miere, vanilie! Avem persoane care ne spun: „Imi amintesc de copilarie! Nu stiu de ce, dar imi amintesc de copilarie!” Sunt foarte placute la gust. Copilasii de 2-3 ani le percep ca pe un dulce. Si avem situatii amuzante, de genul… cand bunica a uitat sa i-l dea si copilul s-a dus sa-i spuna: „Buni, ai uitat sa-mi dai bombonica dimineata!”
Cecilia Caragea: Deci este foarte bun la gust! Apropo, exista si posibilitatea de supradozaj?
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Avand in vedere ca este un produs suta la suta natural, nu exista riscuri. Dar, totusi, recomandam sa se respecte dozele indicate pe ambalaj. Si, in functie de situatie, chiar noi recomandam sa se administreze mai mult decat doza recomandata sau mai putin decat doza recomandata. Pentru acest lucru, noi suntem foarte deschisi si comunicam foarte mult cu pacientii nostri si ii incurajam sa ne sune, sa ne scrie, sa ne intrebe cum sa administreze daca sunt intr-o situatie de boala, daca sunt intr-un context mai aparte… Dozele pot fi ajustate in functie si de pacient, si de contextul in care se afla. Si facem lucrul acesta, prin consiliere.
Cecilia Caragea: Si cand anume, pe parcursul unei zile, poate fi administrat acest produs? Dimineata, seara? De ce intreb acest lucru: pentru ca noi stiam ca… daca mananci oul dimineata, este pentru tine, la pranz mananci cu altii, iar seara…
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Datorita faptului ca da energie, noi recomandam sa fie consumat dimineata, pe nemancate, si sa fie evitat a se administra dupa orele 18.00. Aceasta este recomandarea. Si, acum, pentru ca ma gandeam la supradozare si la indicatiile de administrare, da, avem situatii clare in care, din start, pacientul poate sa ia doza mai mare decat 12 grame, in puseu, in infectii acute, chiar si in boli autoimune. Avem medici care recomanda, de exemplu, 12 grame de 3 ori pe zi, pentru ca au nevoie de mai mult aport. Una e sa fiu intr-un echilibru, intr-un status cat de cat normal, eu, ca organism, alta e sa fiu intr-un puseu inflamator, in boala autoimuna. Si ma gandesc la poliartrita reumatoida. Atunci trebuie sa dau mult. Si ne orientam in functie de starea pacientului, de greutatea corporala…
Cecilia Caragea: Da, adica persoanele care au mai multe kilograme trebuie sa ia o doza mai mare.
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Da. In momentul in care am o problema in evolutie. Nu, cand fac preventiv, nu. Regula e aceeasi, schema de administrare, conform prospectului, nu ridica probleme. Si, intr-adevar, de la medici care au competente alternative primim sfaturi, pentru ca, folosindu-le, stiu, documentandu-se, afla lucruri… Si, atunci, au venit si ne-au indrumat si pe noi si ne-au dat indicatii. Deci dam mai mult cand suntem intr-o problema!
Cecilia Caragea: Si, pe langa faptul ca sunt produse sanatoase, sunt si produse romanesti!
Marinela Ivanescu, medic veterinar, creatoarea produselor Ovoimuno: Da, eu sunt foarte mandra de acest lucru. Asa cum va spuneam, nu a fost nici usor, dar nici greu… Rezultatele ne-au adus aici si ne-au deschis orizontul. Pentru ca a fost caracterizat asa: suport imunitar, suport nutritiv… si punct. Nu stiam pe cate carari ne poate duce. Dar rezultatele si comunicarea cu cei care le folosesc, care este foarte importanta, ne-au dus si am vazut ce poate sa faca Ovoimuno, ce poate sa faca imunoglobulina Y. Pentru ca la inceput nu stiam.
Cecilia Caragea: Va multumim tare mult pentru toate aceste explicatii, mult succes in continuare! Si nu uitati: aveti de unde alege produse naturale, sanatoase, romanesti! Va multumim tare mult!