Dialoguri pentru Sanatate – Tratamentele si terapiile Clinicii Floare de Lotus
0Dialoguri pentru Sănătate – Tratamentele şi terapiile Clinicii Floare de Lotus
Invitată: doamna dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus (www.floare-de-lotus.com, 0744 470 138, strada Iordache Golescu nr. 17, parter, Bucureşti, sector 1)
Dialog realizat de Cecilia Caragea
Cecilia Caragea: În cadrul emisiunii noastre Dialoguri pentru Sănătate, suntem astăzi în vizită la Clinica Floare de Lotus, o clinică nou deschisă în București. Și vrem să aflăm prin ce se diferențiază această clinică de alte clinici din București, ce servicii oferă prin care ne poate ajuta să ne menținem sănătatea, să ne reconstruim sănătatea, ca să spunem așa. Și stăm de vorbă cu doamna Felicia Oprea, care este medic primar expertiză și recuperare medicală și în același timp are o serie întreagă de competențe, în apiterapie, fitoterapie, acupunctură și așa mai departe. Înainte de a discuta despre diferite recomandări pentru stilul nostru de viață, în general, aș vrea să vă întreb care au fost ideile dumneavoastră cu care ați pornit la drum, ca să spun așa. Cum ați fondat această clinică?
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Am început cu mulți ani în urmă, undeva în 2014-2015, căutând soluții. Căutând soluții pentru propria persoană, pentru oamenii apropiați mie… Și am extins acest lucru la pacienți, pacienți care au devenit din ce în ce mai mulți, pentru că inițial am fost un centru mic, de curând ne-am mutat în acest spațiu generos, unde sunt foarte multe specialități, specialități intercorelate. Scopul nostru este să găsim soluții acolo unde se crede că nu mai există o soluție și să îmbunătățim calitatea vieții de la a ameliora durerea la a găsi soluții pe termen lung, în afecțiuni cronice, în afecțiuni severe, unde uneori nu mai există speranță. Am pornit pas cu pas, învățând împreună cu oamenii care mă înconjoară, în această căutare a mea, pentru că așa sunt eu, o căutătoare… Am adăugat, de-a lungul parcursului meu profesional, studii, cursuri… Sunt într-o permanentă căutare, căutare care s-a extins în lumea largă și așa am descoperit tot felul de terapii. Eu le numesc, în ansamblu, soluții terapeutice, pentru că nu e numai un aspect, în a face injecții cu o substanță. Aici, lucrurile trebuie văzute cumva în ansamblu. Am crescut pas cu pas, cu oamenii care mă înconjoară, cu unii sunt de la începuturi… fiecare dintre noi, în evoluția personală, tot în ansamblu, personal, profesional, unii cu alții. Iar acum suntem în acest loc, în care sunt mai multe specialități. Și mi-a venit ideea pornind de la conceptul de medicină regenerativă, de la faptul că trebuie doar să stimulezi în corpul uman anumite mecanisme pe care le avem, de a înlătura blocajele care apar. Și, aducând împreună oameni care împărtășesc aceleași idei, care, la fel, sunt extrem de școliți, cu un palmares academic de invidiat, aș putea spune… suntem împreună, încercînd să facem viața mai bună și mai frumoasă celor care ni se adresează.
Cecilia Caragea: Dumneavoastră sunteți medicul coordonator al acestei clinici și ați strâns lângă dumneavoastră o serie întreagă de specialiști în sănătate, astfel încât pacientul, atunci când vine în Clinica Floare de Lotus, este văzut, înțeleg, de mai mulți specialiști.
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Așa este. Am adunat și suntem avizați pentru medicină generală, homeopatie, acupunctură, dar nu numai. Avem specialist neurolog, avem reumatolog, avem ortoped, avem medic de recuperare. După cum se vede, aici suntem în sala de kinetoterapie. Avem fizioterapie, kinetoterapie… Avem și ginecologie. O să mă opresc un pic asupra ginecologiei, pentru că domnul doctor George Vasilescu, care practică la noi în clinică, la fel, este un om cu o abordare și cu o viziune largă asupra pacientului. Este specializat în tratarea menopauzei și infertilității și face acest lucru cu mult succes, de mulți ani. Vă dau exemplul domnului doctor, care are studii în Statele Unite, în Germania, în China, în Japonia și practică medicina cu inima, așa cum o facem toți cei de aici, cu mult succes.
Cecilia Caragea: Într-adevăr, sunt probleme de maxim interes. Și presupun că aveți și multe paciente care vin, atunci când se confruntă cu trecerea la menopauză sau atunci când au probleme de infertilitate. Cum vedeți dumneavoastră această problemă a infertilității, astăzi?
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Este o problemă la nivel global, aș spune. Sunt mulți factori implicați, de la factorii de mediu până la ceea ce ar trebui să se întâmple, așa, în mod fiziologic. Femeile nu-și mai doresc o sarcină la vârste de până în 30 de ani. Toată lumea face carieră, avem alte preocupări, facem școli, carieră, plecăm de acasă dimineața, ne întoarcem seara târziu, copilul rămâne undeva… După 30 de ani, realizăm că începe să ticăie un ceas biologic și că ar trebui să facem ceva. În mod natural, o sarcină se obține dacă ai un mod de viață liniștit, fără stres, fără o expunere la un mediu presant. Și, atunci, cu cât mă gândesc mai târziu să obțin o sarcină, cu atât e posibil să existe probleme.
Cecilia Caragea: Corect! Lumea își dorește mai înainte o stabilitate financiară și așa mai departe… să aibă o casă, să aibă o mașină… Și, după aceea, după ce am baza materială bine stabilizată, pot să mă apuc să fac și un copil. Dar cred că aceste lucruri nu sunt doar în cazul femeilor, cred că sunt și în cazul bărbaților.
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: În mod sigur! Modul de viață extrem de… n-aș spune chiar stresant, dar presant… plec de acasă, am nenumărate lucruri de făcut. Nu mai trăiesc cum trăia bunicul, pleca dimineața, își lua micul dejun… Da, avea activități grele, de obicei munci fizice, în natură. Și își lua masa, își făcea somnul de după-amiază, acolo, o mică siestă, cumva, și se întorcea seara și asta era… lucrurile mergeau. Nu mai e așa! Ați văzut: pleci dimineața, până ieși din casă, dai nu știu câte telefoane, ai răspuns la mail-uri, stai în mașină, vorbești la telefon, toată lumea vorbește la telefon, își rezolvă problemele… Ai ajuns la serviciu, te iau una, două, nouă, pentru că e un cumul… Deci foarte puțini oameni, în ziua de astăzi, pot să spună: „Vai, ce zi liniștită am avut! M-am trezit de dimineață, mi-am băut cafeaua liniștit, m-am dus la serviciu, mi-am făcut treaba în liniște, m-am întors…” Nu. E un alt mod de viață. Pe de o parte, acest ritm alert… Corpul își are fiziologia lui, își are timpii lui. Ați văzut, legat de infertilitate, bine, sunt filme, dar toate acestea sunt din realitate, când ajunge femeia la ovulație, este cu ochii pe ceas. A ajuns partenerul acasă, n-a ajuns acasă… „Hai odată!”
Cecilia Caragea: Și lucrurile nu se pot întâmpla așa…
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Nu se pot întâmpla așa…
Cecilia Caragea: Și, atunci, ce propuneți dumneavoastră cuplurilor care își doresc un copil, dar au un stil de viață extrem de agitat?
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Primul lucru: schimbarea stilului de viață. Asta propunem în tot ceea ce facem noi.
Cecilia Caragea: Dar cum îi ajutați să-și schimbe stilul de viață?
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Făcându-le un plan. Și ajutându-i, pentru că, în momentul în care ai o problemă… Dacă dumneavoastră nu aveți nicio problemă și vă întreb ceva, îmi răspundeți și știți să-mi dați un sfat foarte frumos. Dacă ați trecut printr-o experiență, sfatul e și mai bun. Același lucru e valabil și pentru mine. Sunt într-un ritm, dacă mă uit la mine… Deci trebuie să-l ajuți pe om să iasă din starea aceea de încordare, de blocaj. Și, dacă n-a reușit singur până atunci și a ajuns într-o situație, are nevoie de ajutor.
Cecilia Caragea: Și acest ajutor pe care-l oferiți acestor cupluri, în cadrul clinicii dumneavoastră, înțeleg că trece puțin de acele tratamente clasice deja, să se spun așa. Și îmbinați cu acupunctură, cu nutriție, cu ce anume?
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Toate la un loc. Am dat exemplul domnului doctor, care consultă pacienta, consultația este clasică, îi face ecografie, îi face investigații, o operează dacă e nevoie… O evaluează corect și complet. După care intervine echipa din spate. I se face un plan de nutriție, i se recomandă să slăbească, să se îngrașe, dacă se află într-o astfel de situație… Și nu numai!
Cecilia Caragea: Aici voiam să ajung! Ce înseamnă „nu numai”?
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: De la a-i recomanda și a-i supraveghea această consiliere psihologică, de a lucra pe componenta emoțională, de a-i face… domnul doctor face și acupunctură și face tratamente complexe, locale… Deci, cumva, totul, în ansamblu, învățându-l să trăiască în ritmul acesta nebunesc, că, până la urmă, asta facem. Nu poți să schimb ceea ce am, dar pot măcar să-mi schimb atitudinea față de ceea ce am. Pot măcar să trăiesc cu bucurie fiecare zi și să nu mai stau împovărat și înnebunit… „Ce voi face astăzi?”… Cu asta îi ajutăm pe oameni foarte mult. Și nu numai în infertilitate.
Cecilia Caragea: Este ceea ce se numește o medicină integrativă?
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Da. Acest nume s-a tot schimbat de-a lungul timpului. Putem să o numim și așa. Medicina integrativă privește omul în ansamblul lui, organismul uman în ansamblu, fără să te uiți… Am o durere, mă uit strict acolo. Am o durere, mă uit strict acolo dacă a apărut acum! Dar, dacă este o problemă veche, dacă este o problemă cronică, trebuie să văd organismul în ansamblu. Trebuie să văd stările emoționale, ce mănâncă, cum trăiește, cât stă afară, cât nu stă afară, în ce mediu se învârte, adică în sensul în care… la ce presiune este expus într-o zi. Dacă mă duc la serviciu și am un mediu de viață extrem de stresant, extrem de presant… Chinezii spun: „Interiorul este la fel de important ca exteriorul.” Dacă eu nu reușesc să mă echilibrez emoțional, dacă nu reușesc să mă împac eu cu mine și să înțeleg… „dom’le, asta-i viața, asta-i viața pe care o am, nu pot s-o schimb sau, dacă pot să schimb ceva, schimb”… Ceva ce mie-mi place foarte tare (nici nu știu dacă este o rugăciune sau nu) este spus de Sfântul Augustin, care spune că ar trebui să am puterea să schimb ceea ce pot schimba, să accept ceea ce nu pot schimba și să am înțelepciunea să fac diferența între cele două.
Cecilia Caragea: Corect!
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Cam așa suntem și noi cu pacienții noștri. Îi ajutăm un pic să-și identifice ce-i apasă, ce-i necăjește, în primul rând… dar vine specialistul din spate, care identifică mai mult, care-i face o anamneză corectă, completă, care consultă pacientul, pentru că în ziua de astăzi foarte puțini doctori mai pun mâna pe pacient…
Cecilia Caragea: Din păcate…
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Așa sunt vremurile. Noi suntem mai de școală veche și am învățat să punem stetoscopul, să ascultăm… Avem surprize zilnic, când îi spui: „Dezbracă-te”, zice: „Dar ce vreți să-mi faceți? Că aveți imagistică!” „Nu, doar mă uitam la umăr. Sau mă uitam la genunchi”… „A! Bun!”
Cecilia Caragea: Apropo, am văzut că dumneavoastră aveți și posturologie aici, la clinică. Și știu că la primul consult de posturologie pacientul trebuie să se dezbrace, pentru ca medicul să-l vadă corect, așa cum e, fără hainele care pot să corecteze anumite poziții greșite.
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Așa este. Posturologia este o știință… nu știu dacă modernă…
Cecilia Caragea: Poate sub formula aceasta…
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Dar soluțiile pe care le aduce sunt moderne. Și este minunat, aș spune, ca un dar la care cu toții ar trebui să apelăm. Pentru că, așa cum ați spus, începe printr-o evaluare. Dar de ce se adresează pacientul, vine omul către noi? Sau noi îl îndrumăm către posturologie. Cine sunt acești oameni? Sunt copiii în creștere, sunt fetițele care fac scolioză în perioada pubertății, sunt copiii care fac sport și au dureri diverse, din cauza suprasolicitării, sunt copiii care au dureri de creștere… Deci copiii sunt primii care ar trebui… nu cred că ar trebui să existe părinte care să nu-și dorească pentru copilul lui o evaluare. De ce? De ce este importantă această evaluare? Pentru că mă ferește de suferința ulterioară. Dacă eu îmi țin un umăr… așa, cumva, și azi, și mâine, și poimâine, corpul meu va avea o poziție nu neapărat antalgică, de corectare a durerii, aceea apare doar când e cazul, ci o poziție compensatorie. O poziție compensatorie, în care ce am? Am alte grupe de mușchi care sunt antrenate, care sunt implicate, contractate. Și se dezvoltă… se numesc arcuri reflexe patologice… Și ajung de stau așa. Și mă întreb de ce la 30 de ani un tânăr care a cărat o viață întreagă un ghiozdan, când a fost la școală, de 10-12 kilograme, care acum stă în fața unui birou 8-10 ore și s-o mai ridica și el din când în când, așa, dar nu să facă ceea ce trebuie când te ridici, la o expunere și la o suprasolicitare, că e deja o suprasolicitare… ne întrebăm de ce face o hernie de disc, de ce se operează de una, de ce s-a operat și de a doua, ne întrebăm de ce are dureri cărora nu le dăm de cap… Și urmezi tratamentul clasic, cu antiinflamatoare, cu decontracturante, cu antialgice, faci fizioterapie, faci kinetoterapie, iar durerea revine… Și vine și zice: „Mă doare iar! N-am făcut nimic și mă doare iar. N-am făcut nimic care să mă ducă în situația în care să apară durerea.” Durerea aceea apare fie din cauza posturii nepotrivite, prelungite – s-a creat o suprasolicitare și un membru apare ca fiind mai lung. Și, dacă ne măsurăm cu toții, veți vedea că apare o mică… Lucrurile acestea pot fi corectate fie prin kinetoterapie, fie decontracturând, cum facem noi tratamentul cu ozon, imediat, fie prin osteopatie, fie cu acei susținători plantari.
Cecilia Caragea: De exemplu, te dor picioarele foarte tare, vii la un consult și constați că tu nu calci bine. Ai platfus sau ai gleznele căzute, cumva, și atunci ai nevoie de o asemenea soluție. Niște tălpici, să le spunem, nu?
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Da, sunt niște orteze, de fapt, sunt susținători plantari, care sunt personalizați. Pentru că am avut (n-am știut că există această opțiune) pacienți care vin și spun: „Dar eu am!” „I-ați făcut? Unde? I-ați schimbat?”, pentru că la un moment dat ei trebuie schimbați, faci o altă evaluare și vezi ce se întâmplă… „Nu, i-am luat de la piață!” Sau de la nu-știu-ce magazin.
Cecilia Caragea: Da, pe vremuri existau asemenea soluții, pe care le cumpărai din magazin.
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Da, există, dar rolul lor, acolo, este să-mi asigure un confort, nu ca să-mi ofere o soluție terapeutică și o corectură… Când am platfus, lucrurile sunt clare, știu că am platfus și trebuie să găsesc o soluție. Dar, dacă calc puțin în interior, calc puțin în exterior… Vă putem arăta, vă putem explica cât de ușor corectezi o durere. O durere de genunchi… Chiar am avut de curând o doamnă de 64 de ani, care, mă rog, a venit desfigurată de durere. Am acționat, o dată și încă o dată și… mi-a sărit în ochi. Zic: „Doamnă, știați că aveți…?” Se vedea cu ochiul liber. Voia să intre la kinetoterapie. „Nu știam că am un picior…” Un picior un pic mai lung. O foaie de hârtie am pus. Așa încep, cu foaia de hârtie. Cineva mi-a spus, dar o să vă spun eu o poveste drăguță… Și imediat s-a repoziționat corpul. Nu mai are. I-am făcut analiza posturologică, își poartă susținătorii plantari… Sunt personalizați, pentru că se face analiza computerizată a mersului și se ia din toți stimulii… Informația pe care o dă talpa… Practic, sunt două investigații care se fac, extrem de moderne, cu aparatură performantă, totul la cel mai înalt nivel.
Cecilia Caragea: Se vede, înțeleg, unde lași tu mai multă greutate, în fața piciorului, în spatele piciorului…
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Da. Și nu numai. Sunt foarte mulți parametri. Asta se vede grosier, așa. Dar acolo, de pe placa de mers, se recoltează câteva sute de informații. Sute. Pe care un program le prelucrează. De pe placa de podologie, unde doar am pus piciorul și îmi ia amprenta, sunt mii.
Cecilia Caragea: Și se realizează, înțeleg, computerizat niște modele, care apoi se transpun în aceste orteze. Și în cât timp se corectează o asemenea durere… de genunchi, de…?
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Imediat! Un tânăr, pilot de curse, deci un om cu solicitare foarte, foarte mare, călca puțin pe interior, avea o durere de spate, dar a pus-o de la solicitarea de acolo… Și primul lucru pe care ni l-a spus, că ținea piciorul așa, cu degetele în flexie, a fost: „Uite, mi s-au deschis degetele!” Deci în câteva zile a observat că se întâmplă ceva. Observi imediat. Cum îmi dau seama? Vin pacienți tineri, cum vă spuneam, parcă și eu m-am îndreptat acum asupra lor, pentru că perioada aceasta de pandemie ne-a făcut pe toți să stăm mai mult sau mai puțin în fața unui ecran… Acum deja e generalizată, stai ore și ore și ore… Și vine cu o durere îngrozitoare. La noi, foarte rar vin oamenii de primă intenție, vin cunoștințele, se aduc unii pe alții… Dar vin după ce au încercat nenumărate alte lucruri, cu o durere care nu cedează la nimic. Cum l-am văzut, bineînțeles că avea o postură proastă, dar acolo nu era de susținător plantar, ci trebuia corectată prin kinetoterapie și prin ce decontracturări i-am făcut noi, un pic de fizio, kineto. Doar o foaie de hârtie i-am pus, am îndoit-o… Te-ai așezat? Te-ai așezat. S-a dus durerea… Incredibil!
Cecilia Caragea: Deci dispare durerea. Dar corpul apoi se obișnuiește cu noua postură corectă?
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Trebuie antrenat. E o perioadă.
Cecilia Caragea: Și aici cum îi ajutați pe pacienți?
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: La fel. Îi îndrumăm. Noi suntem într-un permanent contact cu pacienții. Primul lucru, dimineața, deja verific mesajele. Când am terminat, seara, îmi verific mesajele. Între timp, văd ce mesaje se preiau în Recepție, iar eu și colegii mei le răspundem oamenilor, dacă ni le dau telefonic, îi sunăm. Adică suntem într-un contact, asta zic eu că ne diferențiază. Iar pacienții noștri pot confirma acest lucru.
Cecilia Caragea: Pacientul are acces direct la medic, să-l întrebe ce nu înțelege, cum să facă, să-i spună cum se simte, ce-l doare și așa mai departe… și după ce a plecat din clinică.
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Categoric! Nu este… am închis o ușă și asta a fost tot. Vedem cum se simte, cum merg lucrurile, ce reglaje, ca să spun așa, trebuie făcute la tratament. Vine, vedem din nou… Suntem foarte aproape de om. Zic eu că lucrăm cu inima. Și așa am încercat să-mi aduc oameni în jurul meu, care să facă același lucru ca mine. Când lucrezi, să lucrezi ca pentru mama ta, ca pentru fratele tău, cumva… Căutând soluții. De aceea am o echipă interdisciplinară, unde ortopedul vede din punctul lui de vedere, reumatologul vede din punctul lui de vedere, neurologul, la fel. Medicul de recuperare vine și spune: „Stai puțin! Eu văd lucrurile cu totul altfel.” Și, atunci, ce facem? Căutăm împreună. Până găsim varianta cea mai bună, astfel încât nu numai să-i înlături suferința, dar, în momentul în care a plecat, știe și ce are de făcut, ca să nu mai ajungă în situația aceea.
Cecilia Caragea: Să-și recapete sănătatea și să poată să-și mențină sănătatea.
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Da, exact! Zic eu că umblăm la ceea ce se numește lifestyle, învățându-l, cumva, cum să-și gestioneze situațiile de stres. Pentru că asta e viața, până la urmă! Nu trăim pe un câmp cu flori. Nu putem trăi numai în weekend. Asta este viața, dar trebuie trăită cu bucurie. Și zic eu că, după înlăturarea suferinței… de aceea am ajuns să facem și estetică, foarte mult în zona aceasta, care mie îmi place mult, a esteticii regenerative, în care să lucreze organismul cu propriile-i resurse. Dacă am injectat ceva, nu injectezi neapărat ceva de umplere, facem și asta, face doamna doctor care se ocupă, dar pentru mine nu este prima intenție. Sigur că da, ne păstrăm frumoși, ne păstrăm sănătoși, injectând, făcând anumite lucruri în care să-mi folosesc propriile resurse, să-mi stimulez propriile resurse. Și, atunci, se și vede cumva, că ai altă luminozitate, ai altă… dacă umblăm și pe interior, pe emoții, ai altă stare. Imediat se văd lucrurile acestea. Și vă spuneam că am ajuns la estetică… de ce? Pentru că, în momentul în care veneau în suferință cruntă, că așa vin oamenii, îi întrebai: „Mai e, nu mai e? Cum stau lucrurile?” La un moment dat se termina suferința și începeau femeile: „Doamna doctor, dar de frumusețe nu știți să ne faceți ceva?” Acesta e primul semn că suntem pe calea cea bună.
Cecilia Caragea: Că au început să se simtă bine, sănătoși și vor să fie și frumoși!
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Și frumoși! Exact așa! Cam așa e sloganul clinicii noastre: „Fiți frumoși, trăiți sănătoși!” Așa, cu totul, ca să spun, interior, exterior, fără durere, fără suferință. Suferința uzează, suferința ne uzează.
Cecilia Caragea: Schimonosește, urâțește…
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Te uiți pe fața unui om, imediat îl vezi că-l doare ceva. Oricât ai face la față, că îmi iau ridurile… în momentul în care am o suferință, se vede pe fața mea. De acolo începem întotdeauna. Hai să vedem cum înlăturăm o durere, cum tratăm o boală cronică, cum tratăm o boală cronică în ansamblul ei, pentru că, dacă ai un lupus, de exemplu, sau ai o altă boală autoimună, pentru care ai încercat nenumărate variante, pentru care faci tratamente, cu doctori, în clinică, faci tratamente alopate, tratamentele clasice, standard, dar diferența este că noi mai punem ceva.
Cecilia Caragea: Ceva care face diferența!
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Exact! Asta face diferența. Avem tot felul de terapii intravenoase, studiate, parastudiate, aduse, pe care le atașăm tratamentelor clasice și care sunt adjuvante și nu numai. Tratamente intravenoase cu antioxidanți naturali. Putem face detoxifieri, primăvara se fac detoxifieri, pe care le facem cu perfuzii, cu substanțe aduse din lumea largă, cu doze mari de vitamina C, care se folosesc în anumite situații, pe protocoale, pentru că nu inventăm noi roata, protocoale bine studiate.
Cecilia Caragea: Da, pe anumite afecțiuni!
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Exact! Cu studii clinice, foarte bine argumentat, foarte bine susținut. Dacă ne întrebați, vă spunem: „Facem așa, pentru că… Pentru că la nivel mitocondrial se întâmplă asta, pentru că la nivel ribozomal se întâmplă asta…” Aceasta este medicina integrativă. Apoi vine specialistul și spune: „Eu, pe afecțiunea aceasta, care este o afecțiune degenerativă sau, știu eu, alt tip de afecțiune, vasculară, de exemplu, fac așa și așa. Voi ce mai puteți spune?” Ca să calibrăm tratamentul, să nu interfereze într-un mod nepotrivit, să poată să-l susțină omul, să poată să existe ceea ce se numește complianța la tratament. Poți să-i dai, să scrii… o carte și îi dai omului și nu poate să ia nimic. Spune: „Nu mi-a făcut bine, doamna doctor, tratamentul dumneavoastră.” „Păi ați putut să-l luați?” „N-am putut să-l iau, am luat două zile, n-am mai luat când am văzut…” Trebuie găsite… și noi asta am încercat și-am încercat și-am încercat: să găsim variante în care, când ai ieșit pe ușă, deja durerea este atenuată mult. Dacă într-o criză de durere majoră, când ai ieșit pe ușă, nu e durerea cu 60% diminuată, l-am întors de la ușă și mai stăm și o luăm de la capăt.
Cecilia Caragea: Așadar, în aceeași clinică, pacientul poate să găsească soluții la mai multe afecțiuni pe care le-ar avea. Și să primească atât tratamentul propus de medicina alopată, cât și să beneficieze de alte terapii adjuvante.
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală, fondatoarea Clinicii Medicale Floare de Lotus: Da, așa este. Pentru că oferim… fiecare specialist își face… În primul rând, evaluarea este, cum spuneam, completă, aș putea spune complexă. Se stabilește un diagnostic. Și beneficiezi, că de aceea mergi la doctor, să primești un tratament. Tratamentul acesta variază, este foarte personalizat. Iarăși, asta este ceea ce ne diferențiază. Încercăm să vedem omul, să vedem pacientul în sine, nici nu-l numim pacient, este cel care, când a intrat în clinică, este aproapele nostru. Și căutăm soluții care, pe lângă varianta alopată, să-l ajute, să-i dea o altă calitate a vieții, care să-l ajute ca tratamentul alopat să-și facă efectul. Pentru că, ați văzut, ajungi uneori într-o situație în care, orice iei, nu mai merge nimic! N-am vorbit și n-am spus de ozonoterapie, este un subiect deosebit de important, dar acoperă, este parte din ceea ce noi oferim. Și asta face, zic eu, diferența și face ca omul să plece mulțumit de la noi. Că așa am ajuns să mă extind. Pacienții îmi spuneau… că nu mai încăpeam acolo unde eram, într-un spațiu mic. Cred că nu era om care… ziua de vineri era, de exemplu, foarte aglomerată… să-mi spună: „Doamna doctor, cred că trebuie să vă mutați într-o clinică mai mare!” Am făcut acest lucru și încerc să fac lucrurile cât mai bine, împreună cu echipa mea, într-un mod în care să le venim în sprijin oamenilor și să le oferim soluții atunci când ei cred că nu mai există niciuna și ajutându-i să-și regăsească echilibrul, armonia și să aibă, în final, o altă calitate a vieții!
Cecilia Caragea: Dacă faci lucrurile bine, vine și succesul! Noi vă mulțumim tare mult și nu uitați că pentru mai multe emisiuni de sănătate vă invităm să accesați ACC Media Channel. Vă mulțumim și vă dorim multă sănătate!