Diferente si Esente – Ce inseamna peeling-ul chimic
0Diferente si Esente – Ce inseamna peeling-ul chimic
Realitatea TV, 15 decembrie 2018, de la ora 10.40
Invitata: Doamna Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica in cadrul Clinicii Eliade.
Emisiune sustinuta de Clinica Eliade.
Cecilia Caragea: Cu totii ne dorim sa ne pastram tineretea si aspectul tineresc al pielii cat mai mult timp si suntem interesati, extrem de interesati de tratamentele minim invazive care ne pot ajuta! Unul dintre acestea este peeling-ul chimic, iar astazi, la Diferente si Esente, aflam tot ce trebuie sa stim despre acesta!
Printre tratamentele cosmetice periodice care ne sunt recomandate pentru frumusetea tenului se numara si peeling-ul chimic.
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Peeling-ul chimic este o metoda de intinerire faciala care are la baza o exfoliere a epidermei cu ajutorul unei substante chimice, o indepartare a celulelor moarte si o regenerare celulara.
Peeling-ul chimic poate sa fie de mai multe feluri, in functie de substantele folosite si de concentratia acestora. Poate fi superficial, mediu sau profund. Iata si cui se adreseaza!
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Peeling-urile sunt adresate oricarei persoane care a implinit 18 ani, dar sunt cazuri in care poate fi facut mult mai devreme, in momentul in care a aparut acneea. Atunci recomandam peeling-urile cu acid salicilic, care are un rol antimicrobian, antimicotic. De asemenea, controleaza foarte bine excesul de sebum, astfel incat ajuta persoanele care au probleme cu acneea. Peeling-ul special pentru acnee se poate face o data la 3-4 saptamani, timp de 3-4 luni.
In afara de acest peeling special recomandat impotriva acneei, peeling-urile chimice se recomanda iarna.
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Recomandarea pentru peeling este doar in perioada rece a anului, incepand cu luna octombrie pana in primavara. Datorita substantelor chimice care se folosesc, pielea va fi exfoliata. In functie de peeling-uri, exfolierea va fi in trepte, iar recomandarea ar fi sa nu se stea absolut deloc la soare, pentru ca acesta poate cauza aparitia altor probleme, cum ar fi petele, spre exemplu.
Iata, concret, cum se desfasoara o sedinta de peeling chimic!
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Pielea va fi demachiata, dupa care voi folosi o substanta speciala, o baza, urmata de peeling-ul propriu-zis, peeling-ul chimic, care se aplica in functie de nevoile fiecarei persoane. Peeling-ul superficial nu dureaza mai mult de 30 de minute, persoana poate pleca imediat acasa, pielea nu se inroseste si nu apare neaparat exfoliere fizica. Nu neaparat se vede cu ochiul liber. Imediat dupa ce am terminat peeling-ul, pielea devine mult mai luminoasa, mult mai hidratata, mult mai fina.
Imediat dupa un asemenea tratament cosmetic, pielea are nevoie de o ingrijire speciala!
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Sunt niste creme care se aplica si crema, neaparat cu factor de protectie care trebuie aplicata pe piele. Dupa ce termina peeling-ul si in urmatoarele zile, pacienta trebuie sa foloseasca o crema cu protectie solara.
Pe langa acest peeling superficial, in cabinetul de dermatocosmetica se poate apela la peeling-uri medii sau profunde, dar care se realizeaza sub supraveghere medicala.
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Daca vorbim de peeling-urile mediu sau profund, acestea fiind facute de medicul dermatolog, aici datele problemei se schimba, deoarece la peeling-ul mediu recomandarea este sa fie facut de 2-3 ori pe an sub supraveghere medicala, iar la peeling-ul profund, o singura data pe an. Acesta din urma se face pentru ridurile foarte accentuate, pentru cicatrici, pentru pete foarte inchise la culoare. Medicul dermatolog va tine persoana sub supraveghere. In cazul acesta, pielea se inroseste si are nevoie de un control mai amanuntit al medicului.
Iata si de ce este recomandat periodic un peeling chimic usor, superficial!
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: In urma peeling-ului chimic superficial, un strat de celule moarte este indepartat, pielea devine mult mai luminoasa si mai hidratata, iar toate produsele pe care pacienta si le aplica acasa sau in urma tratamentelor sunt mult mai bine asimilate de piele. Si aici facem o multime de peeling-uri: cu antioxidanti, un peeling care regeneareaza pielea foarte bine, avem un peeling fotoreparator, recomandat inainte sau dupa expunerea la soare… Chiar daca este iarna. sunt persoane care urmeaza sa plece in vacanta, la soare, iar atunci recomandarea ar fi sa faca un peeling fotoreparator inainte si dupa. Inainte cu vreo doua saptamani de plecarea in vacanta si la doua saptamani dupa ce s-au intors de la soare.
De ce este recomandat sa fie facut si inainte, si dupa expunerea la soare?
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Peeling-ul fotoreparator este recomandat sa fie facut inainte de expunerea la soare tocmai pentru ca un strat de celule moarte sa fie indepartat, iar pielea sa fie pregatita pentru expunerea la razele solare. De asemenea, se face imediat dupa ce ne-am intors de la soare pentru a repara daunele provocate de razele ultraviolete.
Asadar, daca ne dorim un bronz uniform, este recomandat un peeling chimic inainte cu aproximativ doua saptamani de plecarea in vacanta, dar si atunci cand ne intoarcem din vacanta. In plus, trebuie mentionat ca exista mai multe tipuri de peeling chimic, in functie de substantele folosite!
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Peeling-ul antioxidant este un peeling care pregateste pielea pentru a primi toti nutrientii necesari din produsele pe care fiecare persoana le foloseste acasa sau in urma tratamentelor cosmetice. Acest peeling, facut cu regularitate, ne ajuta, practic, sa amanam imbatranirea.
Iata cu ce substante se poate face acesta!
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Avem acidul salicilic, care ne ajuta pentru pete si acnee. Avem un cocktail de acizi antioxidanti, care ajuta ca imbatranirea sa fie amanata. Avem, de asemenea, tot un cocktail de acizi, care ajuta combaterea radicalilor liberi, avem un cocktail care ajuta la regenerarea celulara a pielii… Avem, de asemenea, vitamina C, care ne ajuta. Utilizam, la finalul tratamentelor, cremele cu retinol, care ajuta la intinerirea pielii, indepartarea celulelor moarte. De asemenea, e foarte bun si pentru persoanele care au acnee.
Intre sedintele de peeling chimic sunt recomandate si alte tratamente pentru mentinerea frumusetii si a aspectului tanar al tenului. Sunt recomandate, astfel, sedintele de mezoterapie sau micropeeling!
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Este un dispozitiv medical care provoaca niste mici intepaturi la nivelul pielii. Nu doare absolut deloc pielea, nu se inroseste, in schimb este introdus un cocktail de vitamine. In functie de nevoile pielii, se stabilesc vitaminele respective care se pot folosi. El vine sa actioneze pe doua fronturi: o data, vitaminele care sunt introduse sub piele si, a doua oara, pielea incearca sa se regenereze natural si, atunci, e stimulat procesul de formare de colagen si elastina. Nu-i facem absolut deloc rau pielii, doar o stimulam ca ea sa se activeze si sa produca singura colagen si elastina, pentru ca, dupa o anumita varsta, colagenul si elastina din piele scad.
Un alt tratament modern pentru frumusete se bazeaza pe oxigenul hiperbaric!
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Intre sedintele de peeling chimic ar fi recomandat tratamentul cu oxigen hiperbaric si normobaric. Acesta are rolul de introducere a substantelor printr-o metoda non-invaziva. Nu se produce nicio intepatura, nicio trauma a pielii, pur si simplu prin puterea oxigenului sunt introduse sub piele acidul hialuronic sau alte cocktailuri de vitamine.
Dar, ca sa revenim la peeling-ul chimic, trebuie sa spunem ca el este recomandat periodic si nu doar pentru fata!
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Peeling-ul chimic se mai poate face pentru gat si pentru decolteu si, de asemenea, zona mainilor, pentru ca, odata cu trecerea timpului, apar petele de batranete pe maini. Intr-adevar, sunt persoane care vin special ca sa depigmentam pielea de pe maini. Pielea se va exfolia si trebuie folosite creme foarte hidratante.
Si care sunt, concret, efectele unui peeling chimic?
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Imbunatatirile se vad dupa o prima sedinta, o singura sedinta. Pielea devine mult mai luminoasa, mult mai fina, mult mai hidratata. In urma peeling-urilor chimice, pielea va avea intotdeauna un aspect de nou, de proaspat.
Este, asadar, un tratament cosmetic rapid, cu efecte vizibile, ceea ce il face sa fie preferat atat de femei, cat si de barbati!
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Peeling-urile chimice sunt tratamentele pe care domnii le prefera, pentru ca nu trebuie sa stea foarte mult – in jumatate de ora termina si sunt foarte, foarte multumiti de rezultate.
Asadar, pentru un ten frumos, sanatos si cu un aspect tineresc, sunt recomandate periodic tratamente cosmetice realizate de specialisti in dermatocosmetica, cu tehnici moderne si diferite substante cu efect anti-aging reparatoare si hidratante. Iar peeling-ul chimic este unul dintre aceste tratamente recomandate de specialisti!
Olivia Veverita, specialist dermatocosmetica: Ar fi recomandat sa fie facuta o sedinta de peeling chimic cam cu o saptamana inainte de un eveniment important, pentru ca tocmai bine pielea are timp sa se regenereze, pielea va fi proaspata, va fi mult mai luminoasa si hidratata!
Cecilia Caragea: Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne urmariti pe diferentesiesente.ro si pe pagina noastra de facebook. Va multumim si va invitam cu drag sa urmariti si viitoarea editie a emisiunii noastre.
Emisiune sustinuta de Clinica Eliade.