Din Cetatea Albinelor Apidava – Mierea cu antioxivita, de la Apidava
0Stim cu totii cat de valoroasa este mierea pentru sanatatea noastra. Dar mai putini stiu ca mierea are si darul de a facilita absorbtia si de a creste eficacitatea unor substante active pe care le putem include in minunatul elixir pe care ni-l ofera harnicele albine. Iar unul dintre aceste preparate de exceptie il reprezinta antioxivita, cel mai puternic antioxidant natural descoperit pana acum, creat de cercetatorul roman Simona Bisboaca, care a obtinut pentru acest produs, uimitor prin efectele lui, Medalia de Aur la Salonul de Inventica Mondiala de la Varsovia, in 2011, produsul fiind apreciat in special pentru calitatile sale antioxidante, antivirale, antibacteriene si antitumorale. De atunci, antioxivita a obtinut multe alte distinctii si aprecierile generale ale forurilor stiintifice, precum si ale consumatorilor. Singura critica pe care unii au putut sa o aduca acestui produs extraordinar o reprezinta gustul lui puternic amar. Iata insa ca, acum, Apidava, cetatea albinelor din inima Transilvaniei, ne ofera acest produs revolutionar, care pe buna dreptate si-a castigat porecla de „elixir al tineretii”, inglobat intr-o miere de cea mai buna calitate, transformandu-l astfel si intr-un produs savuros si, in plus, reusind sa-i creasca si capacitatea de absorbtie in organism, si eficacitatea. Mai ales ca proprietatilor de exceptie ale noului produs cu antioxivita vin acum sa li se alature si multiplele beneficii ale unei mieri de o calitate cu totul deosebita.
Dar ce este, de fapt, antioxivita? Realizat dupa o metoda originala, brevetata, antioxivita este un extract din samburi, pielite si rahis de struguri. Iar metoda inovatoare de obtinere a acestui extract, brevetata la OSIM, asigura extragerea si stabilizarea antioxidantilor intr-o concentratie deosebit de mare. Iar preparatul astfel obtinut are proprietati cu adevarat uluitoare. Iata doar cateva dintre acestea. El accelerează epurarea colesterolului sanguin, menţine buna funcţionare a sistemului cardio-vascular, oferă protecţie împotriva radicalilor liberi, limitează distrugerea fibrelor de colagen, stimulează activitatea unor enzime detoxifiante, ajută la reglarea tranzitului intestinal, îmbunătăţeste secreţia de insulina si protejează celulele pancreasului de acţiunea radicalilor liberi.
Avand o actiune antitumorala dovedita, produsul este recomandat pe reteta chiar si de medici ai Institutului Oncologic Fundeni. Se considera ca actioneaza atat prin inhibarea metabolismului celulelor canceroase cat si prin blocarea formarii vaselor de sange in jurul tumorilor. Beneficiile lui au fost observate inclusiv in cazul tumorilor hormonodependente, precum cele de san, ovar sau testicul. Antioxivita mareste nivelul intracelular de vitamina C si are el insusi un potential antioxidant de 50 de ori mai mare decat cel al vitaminelor C si E.
Deosebit de importanta este protectia pe care o asigura impotriva bolilor cardiovasculare, protectie realizata prin cresterea rezistentei si pastrarea elasticitatii peretilor vaselor sanguine, prin curatarea acestora si prin reglarea concentratiei si actiunii colesterolului in sange. In acelasi timp, regleaza tensiunea arteriala, nivelul si actiunea colesterolului, trigliceridelor si a glicemiei. Produsul este deosebit de util celor cu predispozitii la boli cardiovasculare, inclusiv in cazul flebitei, a varicelor sau a unor antecedente de accidente vasculare. Mentine si sanatatea ochilor, avand o actiune benefica si protectiva asupra ochilor, mai ales in cazul persoanelor cu risc crescut de boli degenerative ale ochilor. Deosebit de util pentru diabetici, el regleaza glicemia, imbunatateste secretia de insulina si protejeaza celulele pancreasului. Dar nu mai putin importanta este actiunea de ameliorare a simptomelor menopauzei si de reglare a unor procese endocrine.
Atat in cazul persoanelor sanatoase, cat si a celor bolnave, antioxivita reprezinta o arma antibacteriana extrem de utila, fiind deosebit de eficient si impotriva virusilor, deci inclusiv a racelilor si a virozelor.
Cu o actiune tonica deosebit de eficienta pentru musculatura, sistemul circulator si creier, antioxivita ajuta si la reglarea tranzitului intestinal, si aceasta nu doar pe moment. In plus, el contribuie prin mai multe mecanisme la detoxifierea organismului, inclusiv prin stimularea activitatii unor enzime detoxifiante si inhibarea actiunii unor enzime ca hialuronidaza, colagenaza si elastaza, responsabile cu imbatrinirea prematura a tesuturilor cutanate. La nivel celular, proantocianidinele se leaga de membrana celulara, oferind o protectie ridicata impotriva radicalilor liberi. Ele impiedica peroxidarea lipidelor si limiteaza distrugerea fibrelor de colagen, prin diverse mecanisme. De asemenea, ajuta la constituirea legaturilor naturale intre fibrele de colagen, previne imbatranirea, ajuta la indepartarea ridurilor si reduce stresul oxidativ. Toate acestea sunt posibile datorita continutului bogat in polifenoli, acizi fenolici, antociani, flavonoide, taninuri, catechine si resveratrol. Astfel, taninurile reduc absorbtia intestinala a colesterolului si imbunatatesc excretia biliara, conduc la scaderea colesterolului LDL si la cresterea celui HDL si prezinta o importanta actiune antidiareica.
La randul lor, acizii fenolici prezinta o actiune antiimbatranire, cresc longevitatea si reduc disconfortul resimtit la varsta a treia, intr-un mod sigur si natural. Sustinerea metabolismului celular este corelata cu activitatea antioxidanta, care previne o crestere anormala a celulelor. In plus, acizii fenolici sunt utili in controlul inflamatiei, stimularea sistemului imunitar si limiteaza distrugerea fibrelor de colagen, prevenind distrugerea acestora cauzata de radicalii liberi. Si, nu in ultimul rand, actiunea lor este importanta pentru imbunatatirea circulatiei sangelui.
Antioxidanti deosebit de eficienti, oferind o protectie ridicata impotriva radicalilor liberi, sunt si polifenolii din struguri, care, in plus, sustin buna functionare a sistemului cardiovascular, accelereaza epurarea colesterolului din sange, stimulează activitatea unor enzime detoxifiante, ajută la reglarea tranzitului intestinal, îmbunătăţesc secreţia de insulina si protejează celulele pancreasului de acţiunea radicalilor liberi, limitează distrugerea fibrelor de colagen si amelioreaza simptomele menopauzei.
Dar cel mai cunoscut polifenol din struguri, care merita o atentie aparte, il reprezinta resveratrolul, care are un efect direct de distrugere tumorala, antiviral, antibacterian si antiinflamator. Este singurul antioxidant care actioneaza direct asupra genei longevitatii, reusind astfel sa creasca durata si calitatea vietii. El scade nivelul colesterolului si al trigliceridelor, are efect antitrombic si vasodilatator, confera protectie vasculara, reprezinta cel mai puternic fixator de calciu, sustine activitatea renala, inclusiv de eliminare a acidului uric si protejeaza celulele nervoase. El este util in prevenirea cancerului, in cazul afectiunilor coronariene si a infarctului miocardic, in cazul trombozelor, a litiazei renale, a hipertensiunii arteriale, a diabetului, a hepatitelor virale de tip A,B,C sau D, a herpesului si a papilomatozei, a reumatismului, dar si in boli degenerative, precum Alzheimer. Actiunea sa benefica se observa si in cazul obezitatii, a infertilitatii, a dismenoreei, in cazul osteoporozei, dar si a problemelor legate de menopauza.
Prin imbinarea si actiunea sinergetica a tuturor acestor compusi, antioxivita este recomandata atat persoanelor sanatoase, pentru pastrarea unei functionari optime a intregului organism si pentru prevenirea diferitelor afectiuni, inclusiv a celor virale, cat si celor suferinzi sau predispusi la boli cardiovasculare, flebite, varice, celor cu antecedente vasculare, celor cu risc crescut de boli degenerative, inclusiv ale ochilor, a celor suferinzi de diabet, cu colesterolul marit sau cu un deficit de imunitate. Deoarece nu prezinta nici un fel de efecte adverse, el poate fi administrat inclusiv copiilor.
Dar antioxivita reprezinta, in primul rand, cel mai puternic antioxidant natural. Despre antioxidanti se vorbeste mult, dar poate ca functia lor nu este totdeauna suficient de bine inteleasa. Ei combat principalul dusman al sanatatii noastre – radicalii liberi.
In 1954, biogerontologul Denham Harman a fost primul care a introdus conceptul radicalilor liberi. Acestia sunt produsi atat ca urmare a proceselor metabolice normale de la nivelul fiecarei celule, deci in mod normal, clipa de clipa, cat si ca urmare a actiunii unor noxe, precum fumul de tigara, diferite substante chimice, radiatii cosmice sau chiar unele medicamente. Putem spune ca radicalii liberi reprezinta deseurile produse la nivelul fiecarei celule, substante ce otravesc, imbolnavesc si risca sa omoare celula daca nu sunt anihilate si eliminate la timp.
Din punct de vedere chimic, radicalii liberi reprezinta molecule care au unul sau mai multi electroni lipsa. Aceste molecule, radicalii liberi, ataca alte molecule pentru a-si completa electronii lipsa, iar acestea, cu numarul de electroni discompletat, devenite acum si ele radicali liberi, vor ataca la randul lor alte molecule, ajungandu-se astfel la un efect de tipul bulgarelui de zapada, la un adevarat „carnagiu” biologic. Aceasta degradare rapida poate afecta chiar structura ADN-ului si poate conduce si la distrugerea membranei celulei prin asa-numita peroxidare a lipidelor, ceea ce conduce la distrugerea celulei. Organismul are un mijloc eficient de contracarare a acestui proces normal si anume capacitatea de a produce proprii antioxidanti, adica molecule capabile sa asigure electronii lipsa ai radicalilor liberi si astfel sa-i neutralizeze. Problema este insa ca, odata cu varsta, cu stresul si alte caracteristici ale vietii moderne, productia proprie de antioxidanti scade si apar cele mai felurite afectiuni, unele chiar dintre cele mai grave, ca urmare a degradarii celulare, ca o urmare fireasca a stresului oxidativ, asa cum este cunoscut efectul radicalilor liberi ce nu sunt neutralizati la timp.
Iata de ce antioxidantii naturali, fara efecte secundare, prezenti in antioxivita, sunt atat de importanti si au, practic, un efect benefic asupra intregului organism, prevenind si combatand majoritatea afectiunilor. Ei repara moleculele deteriorate, actiune extrem de importanta mai ales cand este vorba de o molecula cu rol critic, precum cea de ADN. Dar, chiar mai mult, ei pot forma un fel de scut in jurul moleculelor de ADN, oferindu-le astfel un sistem de protectie extrem de important. Ei blocheaza stresul oxidativ, adica efectul de bulgare de zapada de care aminteam. Prin asa-numitul efect de chelare, ei pot bloca metale toxice, precum mercurul si arsenicul, si pot ajuta la eliminarea lor prin urina. In plus, ei pot stimula producerea antioxidantilor proprii ai organismului. Si, foarte interesant, unii antioxidanti pot conduce chiar la autodistrugerea unor celule canceroase, prin asa-numita apoptoza. Actiunea specifica a fiecarui antioxidant si modul in care acestia conlucreaza nu sunt inca pe deplin cunoscute, dar efectul sinergetic al antioxidantilor prezenti in antioxivita este usor de observat.
Si iata ca, acum, datorita eforturilor depuse de Apidava, cetatea albinelor din inima Transilvaniei, avem la dispozitie un nou produs, mierea de albine cu antioxivita, care imbina calitatile extraordinare ale acestui nou produs revolutionar, antioxivita, cu calitatile remarcabile ale mierii de calitate. Noi va invitam la sanatate si va invitam sa descoperiti noile produse din portofoliul companiei Apidava!
CONCURS
Asa cum v-am obisnuit, va invitam si la concursul emisiunii Din Cetatea Albinelor APIDAVA! Iata ce trebuie sa faceti ca sa participati la concursul nostru! La prezenta postare, va invitam sa inserati un comentariu cu textul „Miere cu antioxivita de la Apidava” si, peste trei zile de la prezenta postare, in data de 20 decembrie 2018, vom extrage la sorti cei cinci castigatori. Fiecare dintre acestia va primi cate un borcan cu miere cu antioxivita de la Apidava! Noi va multumim si va invitam in continuare sa urmariti seria noastra de emisiuni online Din Cetatea Albinelor APIDAVA.