• Prima pagina
  • Emisiuni
  • Comanda prezentare video
  • Despre noi
  • Aboneza-te la newsletter!
  • Contact
  • 0722 77 40 46

ACC Media ChannelACC Media Channel

  • Arena Sanatatii
  • Dialoguri pentru sanatate
  • Academia de Ayurveda
  • Din cetatea albinelor APIDAVA
  • Strategia mea de sanatate
  • Arena Invingatorilor
  • Diferente si Esente
  • Profesionistii Zambetului
  • Dialoguri pentru sanatate la Medika TV
  • Schimba-ti viata! Informeaza-te!
  • Invitatie in Arena
  • In Arena

Din Cetatea Albinelor APIDAVA – Bomboane cu miere si lamaie de la Apidava

0
  • de ACC Media Channel
  • in Emisiuni · Din cetatea albinelor APIDAVA
  • — 19 Jan, 2019

Stim cu totii ca in perioadele in care riscurile de a raci sunt mari putem sa avem grija de noi cu un ceai bun indulcit cu miere si lamaie! Stim cu totii ca face adevarate minuni, mai ales daca avem grija sa ne incepem diminetile intr-un asemenea mod sanatos! Bineinteles, infuziile de plante medicinale indulcite cu cea mai buna miere – Apidava, desigur! – sunt un remediu pe care il stim de copilarie, de pe vremea bunicilor. Este un remediu simplu, dar extrem de eficient.

Insa, daca am ajuns deja sa racim si sa avem gatul iritat, in Cetatea Albinelor Apidava mai gasim un remediu care ne poate fi de mare ajutor! Putem alege bomboanele cu miere si lamaie, care ne calmeaza gatul iritat si ajuta la curatarea mucoaselor. Este vorba de niste drajeuri, de niste dropsuri, cu un gust foarte placut. Bineinteles, putem sa le alegem si atunci cand nu ne doare gatul, cand nu avem nicio problema si sa le consumam pur si simplu de placere…

Iar aceste drajeuri nu ne aduc doar beneficiile mierii, ci si pe cele ale lamaii, despre care stim ca este antivirala, antibacteriana, imunostimulatoare. Stim, in plus, ca lamaia stimuleaza digestia, detoxifica ficatul si indeparteaza oboseala si nervozitatea.

Si, pentru ca noi toti avem nevoie de povesti, chiar si in cazul dulciurilor sanatoase, va invitam ca, in aceasta editie a emisiunii online Din Cetatea Albinelor Apidava, sa aflati impreuna cu noi povestea lamailor, pe care ne-am bucura sa o ascultati atunci cand savurati un ceai bun cu miere si lamaie sau cand va rasfatati cu excelentele bomboane cu miere si lamaie din portofoliul Apidava!

Povestea lamailor

Se spune ca ne-am obisnuit atat de mult cu lamaile, incat rezultatele lor de-a dreptul miraculoase datorate lor nici nu ne mai surprind. Cand ne gandim la lamai, asociem aproape instantaneu imaginea lor cu un ceai fierbinte, numai bun pentru a ne incalzi intr-o zi friguroasa… Sau, in arsita verii, cu o limonada rece, savurata la umbra unei terase. Continutul important de vitamina C le-a facut celebre, insa lamaile au multe mai multe proprietati, care merita a fi cunoscute.

Nu se poate spune care este originea sigura a lamailor, insa cercetatorii cred ca aceste fructe acrisoare ar proveni din regiunea muntilor Himalaya. Se pare ca erau cultivate inca din Antichitate, fiind cunoscute de greci, de romani, de egipteni, dupa cum atesta fragmentele de mozaic din acea perioada. Insa la fel de bine s-ar putea sa fi fost vorba despre Citrus medica, despre stramosul lamaiului, un arbore cunoscut pentru proprietatile sale medicinale atat in Orient, cat si in Occident. De-a lungul invaziilor si al schimbarilor climaterice, lamaiul ar fi disparut din sudul Europei. Dar, dupa invaziile barbare, cultura si, implicit, comertul cu lamai a fost reluat prin intermediul arabilor, care au raspandit aceste fructe in Africa de Nord, in Spania si, de acolo, in aproape intreg bazinul Marii Mediterane. Interesul pentru lamai a fost foarte crescut in timpul Cruciadelor, cand cruciatii au adus in tarile lor de origine aceste fructe, fiind uimiti de gustul lor. Asa au aparut primele sere de citrice, numite oranjerii, in care, la inceput, se cultivau portocali si lamai, iar mai apoi au fost cultivate tot felul de alte plante tropicale.

Lamaile au ajuns apoi si in America, odata cu Cristofor Columb, care a dus seminte de lamai pe insula Hispaniola din Caraibe. Iar de aici totul este deja istorie, astazi existand culturi extinse de lamai atat in bazinul Marii Mediterane, cat si in Florida si California.

Vorbind despre beneficiile lamaii pentru sanatate, trebuie sa spunem ca vitamina C este un element esential, ceea ce face ca lamaia sa fie extrem de benefica pentru dezvoltarea oaselor si a dintilor, dar si a tesuturilor si a capilarelor, normalizand fluxul sangvin si nivelul de zahar din sange. Aceeasi vitamina C transforma lamaia intr-un remediu imbatabil si impotriva stresului. Nu intamplator, compresele cu suc de lamaie sunt solutia naturala ideala pentru calmarea migrenelor.

Lamaia contine si multe tipuri de flavonoizi, compusi antioxidanti care permit, intre altele, neutralizarea radicalilor liberi. Cercetatorii au demonstrat ca fibrele solubile din lamaie contribuie la reducerea incidentei bolilor cardiovasculare, prin scaderea nivelului colesterolului din sange.

Lamaia are si actiune diuretica, ajutand la eliminarea toxinelor. De altfel, astazi este la moda regimul pe baza de lamaie, in care proprietatile detoxifiante si curative ale lamaii, dar si beneficiile sale pentru silueta se asociaza unei alimentatii sanatoase, echilibrate si variate. Nu este, de fapt, o dieta in sensul obisnuit al cuvantului, ci mai degraba o metoda prin care se pot schimba obiceiurile alimentare in scopul detoxifierii naturale a organismului. Cum o digestie deficitara poate sa fie una din cauzele cresterii in greutate, in acest regim sunt privilegiate alimentele care stimuleaza digestia, iar lamaia este unul dintre ele. Dieta presupune consumul de lamai, sub orice forma, la fiecare masa. De exemplu, dimineata, pe stomacul gol, se recomanda un pahar cu apa plata si lamaie. Iar otetul folosit la salate poate fi inlocuit cu zeama de lamaie, in timp ce pestele (prajit sau pregatit la cuptor) poate fi asezonat cu cateva rondele de lamaie. Regimul este indicat tuturor celor care doresc sa-si curete organismul pentru a se bucura de un tonus general mai bun, pentru a alunga oboseala si, evident, pentru a elimina kilogramele in plus. Bineinteles, dimineata, este bine ca in acea apa plata cu lamaie sa adaugam si o lingurita de miere, pentru un plus de energie. Si cu siguranta nu ne vom ingrasa, pentru ca mierea este un dulce natural, un dulce pe care, asa cum stim, nici nu putem sa-l mancam in cantitati foarte mari, pentru ca ne ofera imediat o satietate pentru acel dulce de care avem nevoie.

De-a lungul timpului, lamaile si-au dovedit benefiicile si in domeniul frumusetii! Nimic nu se compara cu lamaia in privinta efectului de intinerire a pielii, prin echilibrarea nivelului pH-ului. Lamaia catifeleaza pielea si are un efect astringent (inchide porii), ceea ce o face sa fie un ingredient extrem de pretios in industria cosmetica, dar si in tot felul de retete cosmetice pe care ni le putem prepara singure acasa.

In plus, coaja citricelor contine uleiuri esentiale, care sunt folosite in parfumerie, si asta inca din cele mai vechi timpuri. Iar astazi aceste uleiuri intra in compozitia unor produse dintre cele mai diverse. Uleiul de lamaie este extrem de apreciat in aromaterapie, pentru multiplele sale proprietati antibacteriene, antiseptice si tonice. Este un ulei indicat in starile de balonare si de greata, dar si in starile gripale.

Se stie ca putin suc proaspat de lamaie, adaugat intr-o infuzie de plante sau baut ca atare, cu o lingurita de miere, este un vechi remediu pentru a usura durerilor de gat si pentru a vindeca infectiile cailor respiratorii superioare. Un efect decongestionant si o actiune de eliminare a secretiilor care ingreuneaza respiratia au, dupa cum spuneam, si bomboanele cu miere si lamaie din portofoliul Apidava, recomandate mai ales pentru calmarea iritatiilor mucoaselor cavitatii bucale si gatului.

Lamaia are un gust distinct, acrisor si astringent in acelasi timp, si poate fi consumata fie proaspata, fie conservata. Sucul de lamaie proaspat stors poate fi pastrat pentru uz ulterior in congelator, pus in acele recipiente pentru cuburile de gheata. Desigur, lamaia e renumita pentru utilizarile ei din bucatarie. Contine acid citric – cam 5% din cantitatea de suc a unui fruct este acid citric. Sucul de lamaie mai contine, pe langa mari cantitati de vitamina C si vitamina E, cantitati ceva mai mici de vitamine B (mai ales B6), precum si vitamina A. Este, asadar, extrem de sanatoasa si este un ingredient culinar pe care-l intalnim in foarte multe mancaruri si deserturi din toata lumea, de la feluri mancaruri cu carne de peste sau de pasare sau mancaruri de legume pana la traditionala placinta americana cu lamaie. Bineinteles, cu totii cunoastem limonada preparata din apa cu lamaie si, bineinteles, ceaiurile indulcite cu miere in care adaugam suc de lamaie sunt la ordinea zilei. Evident, intalnim lamaia si in multe dulciuri, de exemplu in inghetata sau in serbeturi. Dar sa nu uitam ca, in asociere cu mierea, toate acestea au un gust cu totul si cu totul deosebit!

CONCURS

Asa cum v-am obisnuit, va invitam si la concursul emisiunii online Din Cetatea Albinelor Apidava. Iata ce trebuie sa faceti ca sa participati la concursul nostru! La prezentul material video, va invitam sa inserati un comentariu cu textul „Bomboane cu miere si lamaie de la Apidava” si, peste trei zile de la prezenta postare, in data de 21 ianuarie, vom extrage la sorti cei cinci castigatori. Fiecare dintre acestia va primi cate o pungulita de pernite cu miere si lamaie de la Apidava, dar si un ursulet cu miere de la Apidava, ca sa le faceti o bucurie celor mici, dimineata, la micul dejun. Noi va multumim tare mult si va invitam sa descoperiti produsele din portofoliul Apidava!

Share

Tags: ACC Media ChannelapicoleApidavabomboanebomboane cu miereCecilia Carageadulciurimiere

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Previous story Academia de Ayurveda – Sanatatea genitala masculina
  • Next story Din Cetatea Albinelor APIDAVA – Bomboane cu miere si esenta de muguri de brad de la Apidava
  • Seria de emisiuni online DIN CETATEA ALBINELOR APIDAVA este dedicata produselor stupului si binefacerilor acestora. Vorbim tot despre sanatate, dar de aceasta data de remediile apiterapeutice strans legate de istoria si traditiile noastre... Dava este un vechi cuvant dacic, care inseamna cetate, asezare, localitate, iar Apidava inseamna firesc... Cetatea Albinelor. Dacii era recunoscuti pentru cresterea albinelor si pentru apicolele de calitate! Iar traditia este continuata si astazi! Compania Apidava promoveaza produsele apicole de calitate, din Podisul Transilvaniei, produse pe care a ajuns sa le exporte tari precum Germania, Franta, Italia, Japonia, China si cate si mai cate. Dar si noi trebuie sa redescoperim binefacerile mierii si ale altor apicole pentru sanatate, dar si pentru frumusete! In aceasta serie de emisiuni online vorbim despre diferitele sortimente de miere, despre dulciuri sanatoase, despre cosmetice cu miere, despre retete delicioase, despre cum putem fi mai sanatosi si mai frumosi cu apicole de calitate! Dar si despre ce am putea invata de la albine, din modul lor de organizare si functionare, pentru ca stupul e o adevarata Cetate a Albinelor... Va invitam asadar sa descoperiti CETATEA ALBINELOR APIDAVA!
  • Aboneaza-te la newsletter

  • Cautare

  • Cele mai noi

    • Promo Reluare Schimba-ti Viata! Informeaza-te! – Cum a schimbat pandemia de Covid-19 protocoalele de lucru in stomatologie
    • Promo Reluare Schimba-ti viata! Informeaza-te! – Dinti ficsi intr-o zi
    • Arena Sanatatii – Masti cosmetice cu banane si miere. Retete de frumusete cu ingrediente naturale, din bucataria ta!
    • Schimba-ti viata! Informeaza-te! – Ce este nebulizarea si cum se aplica in stomatologie (Reluare)
    • Promo Reluare Schimba-ti viata! Informeaza-te! – Ce este nebulizarea si cum se aplica in stomatologie
  • ACC Media Channel
  • Cecilia Caragea
https://ro.jooble.org/locuri-de-munca-medic+generalist

Confidentialitatea datelor
© COPYRIGHT ARENA COMMUNICATIONS

Acest site foloseste cookies. Prin utilizarea acestui site acceptați utilizarea cookie-urilor. Informatii aici.