Strategia Mea de Sanatate – Remedii naturale din plante medicinale pentru sanatatea ficatului. Tabletele si siropurile Livecom de la Ayurmed
0Cecilia Caragea: Vă treziți noaptea între 1 și 3? Conform medicinei tradiționale orientale, acesta ar putea să fie un semn că ar trebui să acordați o mai mare atenție sănătății ficatului.
Se consideră că între 1 și 3 noaptea ficatul se reface din punct de vedere energetic. De fapt, între 11 seara și 1 noaptea se consideră că este intervalul vezicii biliare, iar între 1 și 3 noaptea se consideră că este intervalul ficatului. Și tocmai de aceea recomandarea este să adormim înainte de ora 11 seara, pentru ca între 11 seara și 3 noaptea vezica biliară și ficatul să aibă timp să se refacă, pentru că și aceste organe au nevoie de un răgaz.
Este important de știut că ficatul are o mare capacitate de regenerare, dar trebuie să-l ajutăm și noi și trebuie să avem grijă la stilul de viață, la alimentația pe care o avem. Bineînțeles, consumul de alcool trebuie redus și trebuie să nu ne mai enervăm atât de mult.
Bineînțeles, putem să recurgem și la suplimente alimentare, precum Livecom de la Ayurmed. Este vorba atât de tablete Livecom, cât și de sirop Livecom. Este vorba de produse realizate din plante medicinale indiene, conform principiilor ayurvedice. Tabletele și siropul au compoziții diferite. Este vorba de anumite plante medicinale în tablete și de alte plante medicinale în sirop. Siropul se găsește atât în varianta cu zahăr, cât și în varianta fără zahăr. Și aceste tablete și aceste siropuri se recomandă a fi consumate împreună. Luăm și tablete, și sirop, pentru că în acest fel ajutăm sănătatea ficatului.
Dacă vreți să aflați mai multe despre toate acestea, vă invit pe canalul meu de YouTube, puteți să găsiți emisiunea Academia de Ayurveda, emisiune pe care o realizez împreună cu doamna doctor Carla Fabian și, bineînțeles, cu sprijinul companiei Ayurmed. Veți afla mai multe informații și recomandări despre sănătatea ficatului.
Dar veți afla mai multe și despre istoria medicinei, dacă am putea să spunem așa. Pentru că discutăm acolo cum medicii Antichității considerau că ficatul este sediul emoțiilor. Și, știți, dacă ne înfuriem, dacă ne mâniem, dacă ne este ciudă pe cineva, ficatul nostru se spune că are de suferit. Și acest lucru este cumva păstrat și în limbă, în limba pe care o folosim zi de zi. Ce spunem noi despre cineva care este veșnic măcinat de ciudă, de mânie pe o anumită persoană? Spunem că îl rod ficații. Ce spunem noi despre cineva care ne enervează, ne nemulțumește, ne înfurie în permanență? Că ne mănâncă ficații, nu?
Mai știm noi pe cineva supus la asemenea chinuri groaznice. Prometeu. Știți de unde vine numele Prometeu? Știți ce înseamnă numele Prometeu? Înseamnă gândire premergătoare. Este cel care avea darul clarvederii. Numele lui însemna a vedea înainte, a vedea în viitor. Dar însemna un anume tip de prevedere. A fi prevăzător pentru a ajuta pe cineva în viitor. Pentru că asta a făcut Prometeu, ne-a ajutat pe noi, oamenii, în ciuda chinurilor la care urma să fie supus. Pentru că, așa cum știți, el a furat focul zeilor pentru a-l dărui oamenilor. Și, pentru aceasta, Zeus l-a înlănțuit pe o stâncă, în plin soare, și și-a pus vulturul să-i sfâșie zilnic ficatul. Vulturul îi sfâșia zilnic ficatul, noaptea, ficatul se regenera și a doua zi vulturul i-l sfâșia din nou, îi mânca din nou ficații. Încă o dată: este vorba de puterea regeneratoare a ficatului, dar este vorba și de sacrificiul pe care ești dispus să-l faci pentru ceva și pentru cineva în care crezi. E o simbolistică foarte profundă în mitul lui Prometeu și vom mai vorbi despre el.
Până atunci, vreau însă să vă spun că unii lingviști consideră că numele Prometeu vine de la o rădăcină indo-europeană care în vedica a dat pramath, care însemna „a fura”. Știm cu toții și cuvântul pramatie, persoană fără caracter, care se ocupă cu mici furtișaguri, cu mici escrocherii. Dar asta nu are nicio legătură cu sensurile majore ale mitului lui Prometeu, chiar dacă și el a furat soarele zeilor pentru a ni-l dărui nouă, oamenilor. Pentru că, știm cu toții, există sensuri majore, există personaje înalte, civilizatoare, tot așa cum există oameni mici, foarte mici. Și noi trebuie să avem de grijă lângă cine stăm, cu cine stăm, pentru ce stăm. Trebuie să avem de grijă de sufletul nostru și de ficatul nostru. Și trebuie să știm pentru ce facem sacrificii, pentru cine și de ce.
Mai avem multe de învățat din înțelepciunea antică. Și această credință mă face să vă împărtășesc diferite mituri, legende, istorii, povești, etimologii și câte și mai câte. Cred că ne ajută să fim mai frumoși, mai sănătoși, mai puternici, mai înțelepți. Și nu uitați: când aveți timp, intrați pe canalul meu de YouTube și căutați emisiunea Academia de Ayurveda, emisiune realizată, după cum spuneam, cu sprijinul companiei Ayurmed. Pentru că acolo veți descoperi mai multe lucruri. Nu doar sfaturi de sănătate, veți descoperi și legende despre plantele medicinale, veți descoperi și concepția ayurvedică despre cauzele ascunse ale bolilor. Haideți să ne gândim puțin: chiar și faptul că în limbă găsim niște expresii precum „îți mănâncă ficații” sau altele de acest gen… sunt lucruri care ascund vechi înțelesuri, vechi credințe despre anumite legături dintre anumite sentimente și anumite organe. Mie toate lucrurile acestea mi se par foarte interesante și cred că merită să le descoperiți. Mulțumesc tare mult!
Mai multe despre produsele Ayurmed, inclusiv despre siropurile Livecom, cu zahăr şi fără zahăr, şi despre suplimentul Livecom tabete, pe www.ayurmed.ro.