Strategia Mea de Sanatate – Siropul de macese de la Hypericum Plant
0Cecilia Caragea: Cu siguranta stiti ca macesele sunt foarte bogate in vitamina C, mult mai bogate in vitamina C decat lamaile, decat portocalele, decat mandarinele si asa mai departe. Dar ele nu contin doar vitamina C, ci contin foarte multe vitamine si minerale, astfel incat macesele au un efect vitaminizant, remineralizant, antianemic. Ele sustin imunitatea. Dar sustin si circulatia periferica, altfel spus, sustin elasticitatea vaselor capilare. Ele stimuleaza si productia proprie a organismului de colagen. In plus, ajuta si la fixarea calciului in oase si in dinti. Foarte multe beneficii au macesele pentru sanatatea noastra!
Din fericire, din macese se pot face foarte multe preparate delicioase: siropuri din macese, pasta de macese, ceai de macese si cate si mai cate… Eu as vrea sa va recomand, astazi, siropul de macese de la Hypericum Plant. Asa cum stiti, recomand produsele Hypericum Plant. Sunt produse realizate de specialisti in apifitoterapie cu o experienta de peste 25 de ani. Aceste produse se gasesc in magazinele cu produse naturale, in mod special in magazinele Doctorul Naturii. Dar se pot comanda, bineinteles, si online, de pe www.hypericumimpex.ro.
Cum utilizez eu aceste siropuri? Spun siropuri pentru ca, pe langa siropul de macese, imi place sa beau si sirop din fructe de padure, din afine, din mure, din zmeura, din capsuni, din cate si mai cate… Se gasesc toate la Hypericum Plant. Pun intr-un pahar sirop cam de un deget si adaug apa minerala. In acest fel, am si ceva dulce, si nici nu uit sa ma hidratez adecvat. Asadar, mie mi se pare acesta un mod foarte placut de a avea un plus de sanatate.
Ceea ce vreau sa spun este ca toate aceste siropuri de la Hypericum Plant sunt cu zahar invertit. Si, in cadrul emisiunii mele Strategia Mea de Sanatate, urmeaza sa vorbesc despre zaharul invertit: ce este si de ce aceste siropuri sunt cu zahar invertit. Dar, pana atunci, as vrea sa va spun o poveste despre maces, pentru ca, asa cum stiti, imi plac tare mult povestile si, atunci cand va prezint beneficiile pentru sanatate ale diferitelor produse, ale diferitelor plante medicinale si ale diferitelor produse apicole, imi place sa va spun si povestile acestora.
De exemplu, macesul are o poveste foarte frumoasa. Se spune ca Afrodita, care era indragostita de Adonis, a starnit, prin aceasta dragoste, furia, gelozia zeului Marte – Ares, la greci. Acesta i-a urmarit pe cei doi indragostiti, care alergau prin padure. La un moment dat, Afrodita s-a intepat in spinii unui trandafir salbatic. Si sangele ei care a curs pe florile acestui trandafir salbatic alb a facut ca acesta sa aiba, din acel moment, niste flori rosiatice si sa faca macese. Aceasta este mica poveste a macesului. Bineinteles, apoi povestea a continuat. Clar este ca Adonis a fost transformat, pana la urma, in anemone. Pentru ca aceasta era modalitatea zeilor greci de a le oferi, cumva, nemurirea anumitor personaje. Tocmai de aceea, Adonis a fost transformat in anemone, tot asa cum Narcis a fost transformat in narcise, cum Hyacinth in hyacinth, care la noi se numesc zambile, si Daphne in dafin sau in laur. Probabil ca, la un moment dat, o sa vorbim despre toate acestea, pentru ca sunt lucruri extrem de interesante.
Pana atunci, insa, vreau sa va intreb: stiti de unde vine cuvantul ROZARIU? S-ar putea sa vina chiar de la macese, de la ROSA, numele lor latin. Se pare ca primii crestini care si-au facut rozarii au utilizat macese, isi faceau rozarii din fructele de maces. Rozarii care sa ii ajute sa se roage, sa spuna un anumit numar de rugaciuni. Strabunica mea, care era romano-catolica, avea un asemenea rozariu, pentru ca foarte multa vreme s-a pastrat obiceiul de a avea un rozariu facut din fructe de maces. Asadar, dupa unii, de aici ar veni numele de ROZARIU, de la fructele de maces, de la fructele de trandafir salbatic, de ROSA.
Dar, bineinteles, nu este singura varianta. Unii considera ca aceasta denumire de ROZARIU vine, de fapt, de la cununile de trandafiri, de la cununile de trandafiri salbatici cu care erau impodobite statuile Fecioarei Maria. Si aceasta cununa de ROZE, aceasta gradina de trandafiri a dus si la ROZARIU. Pentru ca, atunci cand se spuneau acele rugaciuni, se invoca Fecioara Maria.
Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti povestile pe care imi place sa vi le impartasesc, pentru ca urmariti emisiunile mele de sanatate, dar nu numai de sanatate. Si va doresc sa aveti grija de voi si de cei dragi! Si sa nu uitati ca asta inseamna sa aveti grija de corpul vostru, de sufletul vostru, de spiritul vostru. Incercati sa va gasiti sanatatea, pacea interioara, multumirea, armonia, echilibrul.
Mai multe despre siropul de macese, dar si despre alte produse, cosmetice si remedii naturale – pe Hypericum Plant (www.hypericumimpex.ro).