In Arena – Primii pasi in managementul voluntarilor. Atelier introductiv, la Muzeul Hartilor
0În perioada 8-9 noiembrie 2023, Muzeul Hărților organizează un atelier introductiv despre managementul voluntarilor în instituțiile de cultură, susținut de Mona-Silvia Timofte, educator cultural și formator. Workshop-ul se adresează specialiștilor din muzee și din instituțiile culturale care își doresc să implementeze un program de voluntariat în organizația în care lucrează, bazat pe o strategie pe termen lung de dezvoltare a voluntariatului.
Date: 8-9 noiembrie 2023, de la 10:00 la 15:00
Desfăşurare: la sediul Muzeului Hărților, Strada Londra nr. 39, București
Acces: gratuit, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere pe site
Pornind de la modele de bune practici și experiența Muzeului Hărților în lucrul cu voluntari, în prima zi a atelierului vor fi discutate aspecte legate de pregătirea instituției/organizației pentru implicarea voluntarilor, precum cadrul legislativ care guvernează voluntariatul în România, contractul și fișa de voluntariat și strategia de voluntariat a instituției/organizației.
Cea de a doua zi va fi dedicată procesului de recrutare și selecție a voluntarilor, cu aplicații practice și dezbateri care vor viza strategii și tehnici de recrutare și proiectare a formularului și a interviului de recrutare.
Pentru a participa la acest atelier, trebuie să vă înscrieți până luni, 6 noiembrie, folosind formularul disponibil pe site la pagina evenimentului https://www.muzeulhartilor.ro/event-item/primii-pasi-in-managementul-voluntarilor-atelier-introductiv/
Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.
Workshop-ul este organizat în cadrul proiectului Erasmus pentru educația adulților implementat de Muzeul Hărților în perioada 2023-2024.
Printre partenerii media ai evenimentului se numără şi revista online www.daciccool.ro şi www.accmediachannel.ro.
Mona-Silvia Timofte este educator cultural cu experiență în proiectarea și susținerea de activități culturale în muzee și alte instituții de cultură. Face parte din echipa Asociației Da’DeCe și colaborează cu Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, unde susține sesiuni de formare pe teme de educație muzeală. Între 2015 și 2018 a urmat programul de studii postuniversitare Museum Learning and Visitor Studies in Museums and Galleries la Universitatea din Leicester, Marea Britanie. În calitate de coordonator de voluntari, a implementat și coordonat programul de voluntariat CADO – Consiliul Adolescenților la Muzeul Național de Artă al României, proiect finalist la Gala Națională a Voluntarilor, ediția a IV-a, 2014, la categoria Proiectul de voluntariat al anului în domeniul artă și cultură.
Muzeul Hărților din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. Muzeul Hărților își dorește să încurajeze programele pentru voluntari și potențialul pe care acestea îl au în sfera culturală.