Pulsul Sanatatii – Care sunt durerile de dinti care te fac sa mergi in toiul noptii la Urgenta, la Stomatologie
0Pulsul Sănătății – Care sunt durerile de dinți care te fac să mergi în toiul nopții la Urgență, la Stomatologie
Invitat: doctor Magda David, medic specialist endodonție
Emisiune realizată cu sprijinul DentalMed Luxury Dental Clinic (www.dental-med.ro, www.facebook.com/DentalMedLuxuryClinic, www.facebook.com/DentalMedPrimaverii, 021 402 87 35, 0372 330 300).
Cecilia Caragea: Ați auzit de „turbarea dinților”? De acele dureri cumplite care te trimit în toiul nopții la Stomatologie, la Urgențe? Ce se întâmplă în asemenea situații? Care sunt cauzele acestor dureri cumplite? Aflăm de la doamna doctor Magda David, medic specialist endodonție!
Dr. Magda David, medic specialist endodonție: În momentul în care caria ajunge foarte aproape de locul unde se află nervul, începe o durere foarte puternică, o durere care este numită în literatura de specialitate „turbarea dinților” și care te duce, chiar și în mijlocul nopții, la dentist. De obicei, pacientul care se prezintă în Urgență cu o durere de genul acesta este un pacient care deja a luat foarte multe analgezice, care deja nu mai au efect.
Ce se întâmplă în cazul unui tratament de urgență?
Dr. Magda David, medic specialist endodonție: Pacientul trebuie anesteziat, ca să i se poată face tratamentul. Tratamentul, în condițiile în care nervul este suferind, inflamat, nu poate fi făcut fără o anestezie foarte bine controlată, din cauza durerilor extraordinar de mari. Anestezia ne permite nouă, dentiștilor, să curățăm toată camera în care există nervul dentar și să continuăm cu tratamentul de canal.
Este un tratament care ia destul de mult timp și care trebuie efectuat cu foarte mare atenție, la microscop.
Dr. Magda David, medic specialist endodonție: În general, nu se face tratamentul de canal de la început la sfârșit în Urgență, tocmai din cauza inflamației foarte puternice a nervului dentar. Se pune de obicei un medicament care are rolul de a micșora suferința nervului. Pacientul revine în cabinetul stomatologic după câteva zile. În general, el se simte mult mai bine după intervenția de urgență și atunci se poate realiza efectiv tratamentul de canal.
Cecilia Caragea: Mergeți din timp la medicul dentist! Și nu lăsați cariile să avanseze până când ajung la camera nervului și să ajungeți de urgență la Stomatologie! Și nu uitați: informațiile de care aveți nevoie le găsiți la Pulsul Sănătății!
DentalMed Luxury Dental Clinic
DentalMed MARRIOTT
Calea 13 Septembrie, nr. 102, bl. 48A
București, Sector 5
Telefon: 0730 081 575
DentalMed PRIMĂVERII
Piața Charles de Gaulle, nr. 4-6
București, Sector 1
Telefon: 021 402 87 35