Sanatatea Auzului – Dezvoltarea retelei de Cabinete Clarfon. Relocarea Cabinetului Clarfon din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna
0Sănătatea Auzului – Dezvoltarea reţelei de Cabinete Clarfon. Relocarea Cabinetului Clarfon din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna
Invitaţi: domnul Ionuț Ștefănescu, director general Clarfon (www.clarfon.ro, www.facebook.com/clarfonro, 031 9111), doamna Roxana Rusu, director zonal Clarfon, și doamna Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfântu Gheorghe (B-dul General Grigore Bălan nr. 51, Bl. 60, Sc. B, Ap. 3-4, Sfântu Gheorghe, judeţ Covasna, 0771.492.437)
Dialog realizat de Cecilia Caragea
Cecilia Caragea: Clarfon, companie aflată în continuă dezvoltare, nu doar că deschide noi cabinete în întreaga țară, dar și relochează mare parte din cabinetele vechi, pentru ca acestea să fie mai bine plasate și să se bucure de spații mai generoase. Astfel, de curând, Cabinetul Clarfon din Sfântu Gheorghe s-a relocat. Și, cu această ocazie, am stat de vorbă cu reprezentanții Clarfon despre ofertele companiei pentru pacienții hipoacuzici din județul Covasna.
Ionuț Ștefănescu, director general Clarfon: Szio pacienților din Sfântu Gheorghe! Ne relocăm cabinetul din Sfântu Gheorghe, cabinet Clarfon ce are o vechime de peste 5 ani. Pacienții din Sfântu Gheorghe merită ceva mai bun, un confort, un cabinet nou relocat. Sunt întâmpinați cu olivă gratuită, indiferent că sunt purtători de aparat auditiv, indiferent că aparatul auditiv este de la Clarfon sau luat din altă parte, le oferim această olivă gratuită. Este piesa de ureche ce face legătura între aparatul auditiv și conductul auditiv. Este foarte importantă și noi le-o oferim gratuit, pentru a le îmbunătăți auzul. Sfântu Gheorghe este un oraș ce are o nevoie majoră de serviciile noastre, pentru că industria textilă și industria de prelucrare a lemnului i-au afectat, în decursul timpului, pe lucrătorii din aceste segmente, prin traumă sonoră. Bineînțeles, sunt și alți factori care duc la hipoacuzie. Sfântu Gheorghe este un oraș în care Clarfon poate să rezolve o problemă… am putea spune socială, pentru că hipoacuzia ne integrează social prin recuperare, prin purtarea unui aparat auditiv. Testarea auzului este gratuită și vă așteptăm și cu promoțiile lunare: 1+1 gratuit, însemnând că la achiziționarea unui aparat auditiv al doilea aparat este gratis, oferit de către Clarfon, pentru că vrem să protezăm auditiv bilateral, așa cum trebuie să fie auzul, cu ambele urechi, astfel încât calitatea conversației, calitatea sunetului să fie la parametri maximi. Având în vedere că incidența persoanelor hipoacuzice din orașul Sfântu Gheorghe este una mai mare, întrucât industria a afectat persoanele ce au lucrat în domeniul respectiv, se recomandă testarea auzului. Pentru că testarea auzului ne arată un tablou clar asupra problemelor, asupra pragului de auz și frecvențelor afectate. Foarte mulți pacienți nu-și dau seama dacă au o problemă de auz, există cazuri în care pacientul se manifestă prin mesajul „aud, dar nu înțeleg”.
Vă așteptăm în cabinetele Clarfon pentru verificarea auzului, fără bilet de trimitere de la medicul de familie. Audioprotezistul specialist cu experiență, mediu controlat, aparatură de ultimă generație. Aveți grijă de sănătatea auzului vostru!
Cecilia Caragea: Cu ocazia relocării Cabinetului Clarfon din Sfântu Gheorghe, stăm de vorbă cu doamna Roxana Rusu, director zonal Clarfon. Înainte de toate, aș vrea să vă întreb de ce ați decis relocarea cabinetului din Sfântu Gheorghe.
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Am decis să ne relocăm pentru a oferi pacienților noștri un confort sporit. Avem o sală de așteptare mai mare…
Cecilia Caragea: Și pacienții pot să primească toate explicațiile de care au nevoie într-un spațiu confortabil!
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Exact. În acest moment, avem un cabinet mult mai elegant. În acest cabinet, pacienții vor fi primiți cu brațele deschise. Este un spațiu mult mai primitor, unde specialiștii noștri pot discuta mult mai pe îndelete cu pacienții.
Cecilia Caragea: În ultima vreme, Clarfon deschide noi cabinete și o parte din cabinetele vechi le relochează în spații noi, mai mari, mai primitoare și mai bine plasate. Câte cabinete are acum Clarfon în București și în întreaga țară?
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: În acest moment, Clarfon are în București 13 cabinete, iar în total, în întreaga țară, peste 90 de cabinete.
Cecilia Caragea: Și cabinetul din Sfântu Gheorghe deservește, înțeleg, toți pacienții hipoacuzici din județul Covasna.
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Este adevărat, cabinetul nostru din Sfântu Gheorghe deservește toți pacienții din județul Covasna, dar și din apropiere.
Cecilia Caragea: Înțeleg că sunteți prezenți în aproape toate județele României.
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Exact. În aproape toate județele României suntem prezenți. Ne propunem ca în următorul an să fim prezenți în absolut toate județele României, să fim cât mai aproape de pacienți, astfel încât lor să le fie mult mai accesibil să ajungă la noi.
Cecilia Caragea: Și știu că, de fiecare dată când deschideți un nou cabinet sau când relocați un cabinet într-un spațiu mai primitor și mai bine plasat, veniți și cu oferte noi. De această dată, cu ocazia relocării cabinetului din Sfântu Gheorghe, cu ce oferte veniți?
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Noi avem în fiecare lună câte o ofertă, dar de fiecare dată, cum ați spus și dumneavoastră, când ne relocăm sau deschidem un nou cabinet, așa cum i-am obișnuit pe toți pacienții noștri, avem câte o mică surpriză. Din acest motiv, noi îi așteptăm în cabinet. Surpriza e surpriză! Dar, dincolo de aceste surprize, în luna septembrie, noi avem ca promoție 1+1 la toate aparatele de top. Și nu doar atât! Efectuăm și impedansmetrie.
Cecilia Caragea: Ce este aceasta?
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Această testare este, de fapt, alcătuită din două testări: timpanogramă plus reflex stapedial. Ne arată cum funcționează urechea medie.
Cecilia Caragea: Puteți să explicați în ce constau aceste analize și cui se recomandă?
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Nu au o recomandare anume, dar, în acest moment, pentru că este și sezonul în care suntem predispuși la răceli, ați văzut că uneori ne simțim urechea înfundată… și este recomandat să facem o impedansmetrie. Adică se face o timpanogamă, se măsoară presiunea din urechea medie, după care sonda aparatului cu care se măsoară presiunea emite un sunet de 80 de decibeli, iar timpanul răspunde și transmite sunetul, prin vibrație, către lanțul osicular din urechea medie.
Cecilia Caragea: Și, în acest fel, se vede dacă lucrurile funcționează așa cum trebuie.
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Exact!
Cecilia Caragea: Sau dacă este vreo problemă.
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Dacă este vreo problemă, atunci noi îndrumăm pacientul, cu rezultatul, către un medic ORL.
Cecilia Caragea: Și care este oferta, concret, pentru aceste testări?
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Pentru aceste testări, avem următoarea ofertă: așa cum i-am obișnuit pe toți pacienții noștri, audiograma este gratuită în continuare, iar impedansmetria este la jumătate de preț. Având în vedere că am fost cu toții în concediu și urmează și toamna, care, de multe ori este capricioasă, este indicat să efectuăm aceste testări pentru sănătatea auzului nostru, pe lângă audiograma completă, și această impedansmetrie. Așa, o să știm întotdeauna că urechea noastră funcționează în mod sănătos.
Cecilia Caragea: În toate cabinetele Clarfon din toată țara există această ofertă în cursul lunii septembrie.
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Exact. Noi avem aceste oferte în toate cabinetele noastre, peste 90 la număr în toată țara.
Cecilia Caragea: Ne facem aceste analize… dacă se constată că nu este ceva în regulă, specialistul din cabinetul Clarfon ne trimite la medicul ORL sau poate să ne ajute cu un aparat auditiv dacă este vorba de hipoacuzie.
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: În cazul în care în urma testelor rezultă că hipoacuzia este pentru protezare, atunci, cu siguranță, specialistul o să recomande un aparat sau mai multe variante de performanță pentru pacient.
Cecilia Caragea: Așadar, nu întotdeauna pacientul este trimis la medicul ORL. De foarte multe ori, există situații pe care le poate rezolva specialistul Clarfon în cabinet.
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Pacientul este trimis către un medic ORL atunci când rezultatul ne arată că este o afecțiune ce poate fi tratată. Dacă nu poate fi tratată și este pentru protezare, cu siguranță, audiologii și specialiștii din cabinetele noastre vor lua măsuri pentru a rezolva această problemă. Să nu uităm că noi avem aparate auditive pentru toate buzunarele, pentru toate vârstele. Dar, ca să rezolvăm o problemă de auz complet, acolo unde hipoacuzia este instalată deja bilateral, este indicat să se protezeze ambele urechi, astfel încât pacienții noștri să aibă un auz stereo, așa cum auzim și noi, bilateral, să se poată bucura în continuare de un auz normal. Lucrăm cu cei mai buni producători de aparate auditive și, așa cum ne place tehnologia, de fiecare dată când apare ceva nou, aducem și noi în cabinet, ca să le prezentăm pacienților noștri, care întotdeauna sunt încântați.
Cecilia Caragea: Așadar, pacienții hipoacuzici găsesc în cabinetele Clarfon aparatele auditive cel mai recent lansate pe piață.
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: Întotdeauna vom avea în portofoliu cele mai noi aparate auditive.
Cecilia Caragea: Așadar, pacienții hipoacuzici găsesc în cabinetele Clarfon aparate auditive de top, aparate auditive nou lansate de cei mai importanți producători.
Roxana Rusu, director zonal Clarfon: În cabinetele noastre avem un portofoliu mare de aparate auditive, cum spuneam, pentru toate buzunarele, dar, așa cum spuneam de oferta lunii, unde avem 1+1 la aparatele de top, da, avem aparate de top de la producătorii cu care noi colaborăm. Așadar, compania Clarfon vine în întâmpinarea pacienților hipoacuzici, în următoarea perioadă, cu aparate de ultimă generație! O să ne facem un upgrade la portofoliu și ajutăm România să audă mai bine!
Cecilia Caragea: Așa să fie!
Cecilia Caragea: Suntem în Sfântu Gheorghe, la Clarfon! Și stăm de vorbă cu doamna Monica Tudor, care ne va povesti cum Clarfon îi ajută pe pacienții hipoacuzici din județul Covasna.
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Aici, în Sfântu Gheorghe, este singurul cabinet Clarfon din județul Covasna. Vin pacienți din toată zona. De pildă, Întorsura Buzăului, orașul Baraolt, orașul Covasna și orașul Târgu Secuiesc.
Cecilia Caragea: Și pe toți acești pacienți care se adresează cabinetului Clarfon din Sfântu Gheorghe cum îi ajutați? Cum îi susțineți? Ce oferte aveți pentru ei?
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Pentru pacienții noștri avem oferte. De pildă, 1+1 gratuit la aparatele de top, oferim audiograma gratuită, oliva gratuită și baterii la 1,50 lei bucata. Iar luna aceasta avem și la timpanogramă 50% reducere.
Cecilia Caragea: Și presupun că audiograma se realizează, firesc, atât în limba maghiară, cât și în limba română.
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Exact. La noi în cabinet atât pacienții maghiari, cât și și români au audiogramă gratuită și se face…
Cecilia Caragea: În limba maternă.
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: În limba maternă, exact.
Cecilia Caragea: Pentru că această analiză este mult mai bine să fie făcută în limba maternă.
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Exact. Pacientul, de pildă, de limbă maghiară nu înțelege prea bine în limba română. Și așa considerăm că este corect și mai ușor pentru pacienții noștri.
Cecilia Caragea: Pentru că în acest fel se detectează mult mai bine o eventuală hipoacuzie.
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Exact, așa este.
Cecilia Caragea: Dar vin și pacienți care să-și facă audiograma, așa, pur și simplu, ca să vadă cum stau ei cu auzul?
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Da. Să știți că avem mulți pacienți care vin în acest cabinet pentru o simplă audiogramă.
Cecilia Caragea: Așadar, vin și oamenii curioși să vadă în ce constă o audiogramă, nu neapărat ca ar simți că au o scădere de auz.
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Da, să vadă, totuși, dacă există vreo problemă cu auzul sau nu.
Cecilia Caragea: Da, este foarte bine să afli cum se desfășoară o audiogramă, cum se face o audiogramă sau o timpanogramă, pentru că adevărul este că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, cu toții, aproape cu toții, ajungem să avem probleme cu auzul, probleme cu hipoacuzia. Și-atunci știm ce avem de făcut.
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Așa este. Vin și pacienți în vârstă, care au observat că, totuși, nu aud cum ar trebui. De pildă, dau televizorul mai tare. Și, așa, vin să vadă cum este o audiogramă și dacă au probleme cu auzul.
Cecilia Caragea: Și dacă se constată că au probleme cu auzul?
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Atunci noi le zicem la pacienții noștri că ar fi bine să se protezeze. Dacă au probleme cu ambele urechi, atunci recomandăm protezarea bilaterală, dacă nu, atunci la o singură ureche. Le arătăm aparatele, le probăm și vedem cum se simt cu ele. Pacienților noștri, care fac protezarea la noi, le recomandăm ca peste o lună să vină la un control, să vedem dacă mai trebuie reglat aparatul sau nu.
Cecilia Caragea: Și, după aceea, după ce aparatul este reglat pe nevoile pacientului, presupun că ei trebuie să vină, oricum, periodic pentru încă o audiogramă și, eventual, un nou reglaj, pentru că auzul poate să mai varieze de-a lungul timpului.
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Exact. Noi pacienților noștri le recomandăm să vină regulat la o audiogramă nouă, ca să vedem dacă a intervenit vreo schimbare.
Cecilia Caragea: La cât timp?
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Cam la șase luni recomandăm să vină din nou în cabinet.
Cecilia Caragea: Și, dacă auzul se modifică, dacă auzul mai slăbește, să zicem, de-a lungul timpului, presupun că acele aparate pe care le au pacienții se pot regla. Nu trebuie să cumpere alte aparate.
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Da, aparatul se poate regla din nou, cum aud în acel moment. Și pacienții noștri trebuie să știe cum să curețe aparatele și cum să aibă grijă de ele, ca de orice lucru pe care-l cumpărăm. Trebuie să știm că trebuie să avem grijă să fie curățate.
Cecilia Caragea: Și dumneavoastră, așa cum știu, îi ajutați pe pacienți, îi învățați pe pacienți cum să aibă grijă de aparatele auditive pe care le poartă, cum să le întrețină, cum să le curețe, cum să vină periodic în cabinet pentru asistența de care au nevoie. Și, presupun că, acum, când cabinetul Clarfon din Sfântul Gheorghe s-a relocat, le place foarte mult să vină la dumneavoastră. Cabinetul este mult mai mare, mai frumos, mai luminos!
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Exact, așa este. De curând ne-am relocat, cabinetul nou se află pe Bulevardul General Grigore Bălan nr. 51, bl. 60, sc. B, ap. 3-4, parter, unde avem un cabinet mai utilat, mai confortabil pentru pacienții noștri hipoacuzici și mult mai luminos. Cabinetul nou Clarfon este mult mai mare. Pe lângă cabinetul de audioprotezare avem și un spațiu mai mare unde putem să povestim, să le explicăm toate informațiile de care au ei nevoie. Avem contract cu Casa de Asigurări și avem reduceri atractive la aparate auditive și lucrăm cu cei mai importanți producători de aparate auditive.
Cecilia Caragea: Așadar, veniți cu foarte multe oferte în sprijinul pacienților hipoacuzici din județul Covasna. Și cabinetul Clarfon din Sfântu Gheorghe este și foarte bine plasat și foarte bine semnalizat. Dar pacienții cum vin la dumneavoastră? Îi primiți pe baza unei programări? Îi primiți și fără programare? Cum se procedează și care este programul cabinetului?
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Programul cabinetului este de la 08:00 la 16:30, de luni până vineri. De obicei, pacienții noștri fac programare, dar, dacă nu suntem ocupați, atunci primim și fără programare. De obicei, înainte cu o săptămână, două săptămâni se face programarea.
Cecilia Caragea: Mulțumim pentru toate informațiile și vă dorim mult succes cu noul cabinet Clarfon, care este plasat, după cum spuneam, foarte bine în orașul Sfântu Gheorghe, un oraș foarte frumos, care este într-o zonă foarte frumoasă!
Monica Tudor, audioprotezist Cabinetul Clarfon Sfantu Gheorghe: Vă mulțumim foarte frumos! Și pacienții noștri trebuie să știe că suntem mereu alături de ei!