Strategia Mea de Sanatate – Siropul de ghimbir de la Hypericum Plant
0Cecilia Caragea: Greață, balonare, indigestie? Încercați o bucățică de ghimbir! O să vedeți că o să vă facă foarte bine, mai ales după mesele copioase. O simplă bucățică de ghimbir ajută funcționarea ficatului, ajută menținerea colesterolului în limite normale. Și, în plus, ghimbirul stimulează circulația periferică, ceea ce înseamnă că ne va ajuta să scăpăm de senzația de mâini și de picioare reci, cu care ne confruntăm mai ales iarna.
Dar ghimbirul ne face foarte bine și atunci când plecăm la drum și ne confruntăm cu răul de mișcare, de mașină sau de avion. O bucățică de ghimbir ne poate ajuta să scăpăm de acest rău de mișcare. Puteți să luați cu voi câteva bucățele de ghimbir sau, înainte de a pleca, puteți să dați pe răzătoare un ghimbir, să-l amestecați cu miere și să luați câteva lingurițe din acest amestec. Sau, și mai simplu, puteți să beți sirop de ghimbir. Cum se bea siropul de ghimbir? Se pune cam de un deget într-o cană sau într-un pahar și apoi se completează cu apă minerală. O să vedeți că ajută să nu mai aveți acea senzație de greață, acea senzație de vomă.
Dar, mai mult, siropul de ghimbir ajută și atunci când suntem răciți, când suntem gripați, pentru că ne ajută să scăpăm mai ușor de acele mucozități de pe căile respiratorii și, bineînțeles, ne ajută și imunitatea. Ghimbirul este fabulos! Toamna și primăvara, timp de câteva săptămâni, eu personal, cu toată sinceritatea vă spun, iau sirop de ghimbir cu apă minerală. Am și ceva dulce cu un gust extraordinar de plăcut și, în acest fel, îmi ajut și imunitatea și sănătatea.
Așa cum știți, recomand siropurile de la Hypericum Plant. Sunt siropuri naturale, fără arome și fără coloranți, sunt îndulcite fie cu zahăr invertit, fie cu miere, fie cu Stevia rebaudiana. Ceea ce vreau să spun este că Hypericum Plant este o companie românească din Baia Mare cu o experiență de peste 25 de ani în apifitoterapie, în producția de ceaiuri, de tincturi, de loțiuni, de creme, dar și de siropuri naturale. Mie îmi place foarte mult siropul de ghimbir cu zahăr invertit, dar, bineînțeles, dacă intrați pe www.hypericumimpex.ro sau dacă mergeți în magazinele cu produse naturale Doctorul Naturii, o să vedeți foarte multe siropuri produse de Hypericum Plant. Bineînțeles, eu vă invit să încercați mai multe asemenea siropuri și să descoperiți care vă place cel mai mult și, bineînțeles, care vă și face cel mai bine. Așa cum spuneam, mie îmi place și simt că îmi face bine siropul de ghimbir cu zahăr invertit de la Hypericum Plant. Și, tocmai de aceea, vă invit să-l încercați și pe acesta. Este, după cum spuneam, din ghimbir, din rădăcină de ghimbir, de fapt, din rizomi de ghimbir, adică de Zingiber officinalis.
Așa cum știți, ghimbirul vine din India și încă din antichitate era apreciat în Europa. Și era utilizat nu numai în bucătărie,ca mirodenie, ci și ca un remediu excelent, mai ales pentru indigestie. De fapt, în medicina ayurvedică, ghimbirul se recomandă pentru indigestie și, de fapt, se recomandă pentru întețirea focului digestiv, dacă este să vorbim în limbajul în care vorbesc medicii specializați în Ayurveda. Era un remediu pentru a înteți focul, focul digestiv și a detoxifia organismul. În medicina ayurvedică, ghimbirul era recomandat pentru detoxifiere, pentru ușurarea digestiei, dar și pentru frumusețe. Să ne gândim doar: ghimbirul este recomandat pentru susținerea circulației periferice, prin urmare, este normal, este firesc că ne ajută și frumusețea, aspectul tânăr, plăcut, frumos al pielii noastre.
Dar să vedem de unde vine acest nume atât de interesant, GHIMBIR. Vine din sanscrită, de la SHRINGAVERA, care înseamnă „coarne de cerb”,pentru că acești rizomi de ghimbir seamănă întrucâtva cu coarnele de cerb. Și acest cuvânt din sanscrită, SHRINGAVERA, a fost preluat în greaca veche – ZINGIBERIS și apoi în latină – ZINGIBER. Și, bineînțeles, s-a preluat apoi în alte limbi. În engleză a ajuns GINGER, în franceză, GINGEMBRE, în italiană, ZENZERO, iar la noi, GHIMBIR. Însă, astăzi, în greacă, în greaca modernă, nu se mai folosește acest cuvânt, pentru ghimbir se folosește cuvântul PIPERORIZA, pentru că gustul ghimbirului este asemănător cu gustul piperului. De fapt, gingerolul din ghimbir are o structură asemănătoare cu capsaicina din ardeiul iute, din chilli, și cu piperina din piper. Dar, indiferent sub ce nume este cunoscută această rădăcină, este un remediu foarte bun pentru digestie și pentru imunitate.
Ceea ce vreau să spun este că, dacă intrați pe canalul de YouTube ACC Media Channel, veți găsi acolo mai multe emisiuni în care am vorbit despre ghimbir, despre turta dulce cu ghimbir, care a început să fie la modă în Europa încă din Evul Mediu… și însemna iubire și respect dacă dăruiai cuiva turtă dulce cu ghimbir. Și, bineînțeles, găsiți emisiuni și despre berea de ghimbir. Pentru că, să recunoaștem, vara mai ales ne place să ne răsfățăm cu o bere de ghimbir. Și găsiți la noi pe site această rețetă de bere cu ghimbir. Până atunci, însă, cu mic, cu mare, vă invit să descoperiți siropul de ghimbir! Face parte din Strategia Mea de Sănătate și cred că merită să-l includeți și în propria voastră strategie de sănătate!
Mai multe despre siropul de ghimbir, dar si despre alte produse, cosmetice şi remedii naturale – pe Hypericum Plant (www.hypericumimpex.ro).