Strategia Mea de Sanatate – Siropul multifruct de la Hypericum Plant
0Cecilia Caragea: Știți ce este zahărul invertit? Atunci când mâncăm zahăr, adică zaharoză, organismul nostru trebuie să depună un efort ca să transforme zaharoza în două molecule mai mici, în glucoză și în fructoză. Acest proces se întâmplă la nivel intestinal, cu ajutorul unei enzime numite invertază. Acest proces solicită foarte mult organismul nostru și, în cadrul acestui proces, este nevoie de calciu, de mult calciu, ceea ce poate să fie o problemă. Pentru că, dacă noi mâncăm foarte mult zahăr, putem să ajungem să avem probleme cu oasele și cu dinții, se poate ajunge chiar și la osteoporoză.
În plus, această enzimă, invertaza, se poate epuiza, ceea ce poate să ducă la diferite intoleranțe alimentare. Și-apoi, noi, dacă mâncăm prea mult zahăr, ne suprasolicităm ficatul și pancreasul, ceea ce poate să ducă la bulversarea secreției de insulină și la afectarea secreției anumitor hormoni care coordonează sistemul imunitar. Ceea ce înseamnă că noi vom fi predispuși mult mai mult la răceli, la gripe, la diferite infecții. Iată cum consumul exagerat de zahăr poate să ne afecteze imunitatea. Ca să nu mai vorbim de faptul că poate să ducă la diabet și la obezitate.
Așadar, ar trebui să fim foarte atenți la consumul de zahăr și, pe cât posibil, să alegem alți îndulcitori. De exemplu, mierea, care este atât de sănătoasă. Dar, dacă nu putem să alegem mierea, în diferite contexte, putem să alegem zahărul invertit. Ce este zahărul invertit? Este un zahăr gata invertit, pe care organismul nostru nu mai trebuie să facă acel efort ca să-l invertească el. Așadar, zahărul invertit este un amestec de glucoză și fructoză obținute din zaharoză. Așa cum știți, probabil, unii dintre voi, zahăr invertit se poate face și acasă. Se fierbe zahăr cu apă și cu sare de lămâie și se obține acest zahăr invertit, care are o putere de îndulcire de două ori mai mare decât zahărul. Și se poate utiliza la îndulcirea ceaiului sau a cafelei, la diferite prăjituri și așa mai departe.
Consumând acest zahăr invertit, noi ne ajutăm organismul, ne menajăm organismul, pentru că, astfel, nu vom mai consuma din rezervele de calciu ale organismului și nu riscăm să ajungem la epuizarea invertazei.
În plus, există producători care utilizează zahărul invertit enzimatic, cum este Hypericum Plant, care are o gamă de siropuri din fructe cu zahăr invertit enzimatic. Puteți, foarte simplu, atunci când vă faceți cumpărăturile, să citiți eticheta produselor și să vedeți dacă este vorba de zahăr invertit enzimatic. Cum sunt aceste aceste siropuri, care se găsesc în magazinele cu produse naturale, mai ales în magazinele Doctorul Naturii. Este vorba de siropuri din fructe cu acest zahăr invertit enzimatic.
Dar noi nu trebuie să uităm că aceste siropuri din fructe păstrează și vitaminele și mineralele din aceste fructe. Și, tocmai de aceea, aceste siropuri din fructe pot să ne ajute imunitatea, pot să ajute procesele de detoxifiere, pot să ne dea un plus de sănătate. Sunt revigorante și tonifiante!
Așadar, puteți alege asemenea siropuri, cum este siropul multifruct de la Hypericum Plant (www.hypericumimpex.ro). Este un sirop care conține căpșuni, zmeură, merișoare, mure, coacăze roșii, coacăze negre, soc și câte și mai câte.
Eu vă mulțumesc tare mult pentru că urmăriți Strategia Mea de Sănătate! Și aveți grijă de voi și de cei dragi! Alegeți sănătos!
Mai multe despre siropul multifruct, dar si despre alte produse, cosmetice şi remedii naturale – pe Hypericum Plant (www.hypericumimpex.ro).