Strategia Mea de Sanatate – Vitamina C alcalina de la Laboratoarele Remedia
0Cecilia Caragea: Va mai amintiti de calatoriile capitanului Cook? A fost primul capitan care nu a pierdut niciun om din cauza scorbutului, pentru ca a avut inspiratia sa includa in ratia marinarilor sai varza murata si citrice. Pe vremuri, marii descoperitori, marii calatori aveau aceasta problema: marinarii, dupa luni si luni petrecute pe mare, incepeau sa se imbolnaveasca de scorbut. Adica incepeau sa le sangereze gingiile, sa-si piarda dintii, sa faca edeme, sa aiba o imunitate scazuta, iar ranile sa li se vindece foarte greu. Ce era de facut? Incet-incet, ei au inceput sa-si dea seama ca problema ar putea sa fie faptul ca nu au fructe si legume proaspete in alimentatia de zi cu zi. Portughezii se pare ca au fost primii care au inteles acest lucru, inca de pe vremea lui Vasco da Gama. Atunci cand plecau in calatorii, incercau sa ia cu ei cat mai multe citrice. Ceva mai apoi, bineinteles, si Marina Britanica a avut aceasta problema. In anul 1474, James Lind a facut un experiment. A impartit marinarii in doua grupuri. Unui grup de marinari i-a inclus in ratia zilnica doua portocale si o lamaie, ceea ce nu se regasea in ratia celorlalti marinari. Acesta se considera ca a fost primul experiment stiintific cu doua grupuri, astfel incat diferea doar un factor, ceilalti factori ramanand identici. Si el a constatat ca grupul de marinari care avea in ratia zilnica si doua portocale si o lamaie nu se imbolnavea de scorbut. Apoi James Lind si-a publicat observatiile in Tratat asupra scorbutului. Iar in 1795, James Cook a stiut sa-si incarce corabiile cu provizii de citrice si de varza murata. Si, cum niciunul din marinarii sai nu a suferit de scorbut, Amiralitatea Britanica l-a recompensat cu o medalie. Apoi, in secolele XVIII, XIX, toate aceste alimente care ajutau sa nu se imbonaveasca marinarii de scorbut erau numite „alimente antiscorbutice”.
Pe la inceputul secolului XX, a inceput sa se vorbeasca despre conceptul de vitamine, pentru ca mai apoi sa se descopere si vitamina C. In anii 1928-1932, s-a reusit izolarea vitaminei C. S-a vazut ca este vorba de acid ascorbic. In 1933-1934, s-a reusit sintetizarea vitaminei C si, bineinteles, s-a trecut la productia de vitamina C. Pentru ca noi nu putem sa ne luam din alimentatie toate vitaminele de care am avea nevoie. Si, atunci, avem nevoie si de suplimente nutritive cu vitamine, si de suplimente nutritive cu vitamina C. Corpul nostru nu sintetizeaza vitamina C si nici nu o retine. Tocmai de aceea, trebuie sa luam vitamina C. Si, dupa cum spuneam, nu ne luam intotdeauna din alimentatie cantitatea suficienta de vitamina C. Iar vitamina C este esentiala! Este un puternic antioxidant, ajuta imunitatea, ajuta la formarea colagenului si cate si mai cate… Cu siguranta, o sa mai vorbim despre vitamina C, despre rolul vitaminei C si despre beneficiile sale.
Ceea ce vreau sa spun acum este ca, in ultima vreme, de cand cu pandemia, foarte multa lume a inceput sa-si reaminteasca lucruri pe care le stia referitoare la vitamina C. Faptul ca trebuie sa fim foarte atenti la a lua vitamina C, la a lua un supliment cu vitamina C. Bineinteles, nu trebuie sa exageram. Dar excesul de vitamina C se sesizeaza imediat, pentru ca duce la diaree, la o urinare mai deasa, la crampe abdominale. Oricum, pe prospectele suplimentelor nutritive se scrie clar doza recomandata.
Dar persoanele care au o sensibilitate la alimentele acide sau persoanele care vor sa fie mai grijulii cu confortul lor gastro-intestinal pot sa aleaga vitamina C alcalina. Pentru ca exista pe piata si vitamina C alcalina. De exemplu, Laboratoarele Remedia au vitamina C alcalina. Ce contine aceasta? Contine pulbere din fructe de Acerola… Acerola este un arbust din America Centrala si America de Sud care are niste fructe ca niste cirese, ca niste visine, care sunt foarte bogate in vitamina C. Deci contine pulbere din fructe de Acerola si ascorbat de calciu. Iar adaosul de saruri de calciu scade aciditatea acidului ascorbic. Ceea ce inseamna ca, in final, este vorba de un produs care ajuta la diminuarea eventualului disconfort gastro-intestinal. In plus, este un produs care se utilizeaza foarte simplu si comod. Pentru ca, de fapt, este vorba de pliculete cu o pulbere care se dizolva intr-un pahar mare cu apa. Luam unul, doua pliculete pe zi si ne-am luat doza necesara de vitamina C. Si putem sa luam cateva pliculete cu noi, in poseta, in rucsac, si cand suntem plecate undeva. Asadar, si atunci cand suntem plecate in mici deplasari putem sa avem grija de sanatatea noastra si sa ne luam doza zilnica necesara de vitamina C. Nu uitati: din strategia noastra de sanatate trebuie sa faca parte si vitamina C!
Pentru alte sfaturi sanatoase, va invit pe canalul nostru media online, ACC Media Channel, unde aveti intalnire cu specialisti de top in domeniile lor de activitate, cu medici de renume si unde puteti afla foarte multe lucruri pentru sanatatea voastra. Eu va multumesc tare mult si… aveti grija de voi!
Mai multe despre beneficiile vitaminei C alcaline si ale altor suplimente naturale puteti afla pe www.laboratoareleremedia.ro.