Diferente si Esente – Ameliorarea durerilor prin biorezonanta
0Diferente si Esente – Ameliorarea durerilor prin biorezonanta
Realitatea TV, 17 iulie 2016, de la ora 10.40
Invitat: Florica Munteanu, specialist biorezonanta, Centrul German de Biorezonanta si Dermato-Cosmetica DermaVital
Cecilia Caragea: Cu totii stim cat de neplacuta este durerea, fie ea acuta sau cronica. Durerea este semnalul de alarma pe care ni-l da organismul atunci cand ceva nu este in regula. In mod spontan, apelam la medicamente, iar atunci cand nu obtinem efectul scontat… marim doza, fara sa ne mai gandim la efectele secundare. Haideti insa sa aflam care este ajutorul pe care ni-l poate oferi medicina energo-informationala!
Durerea este un strigat de ajutor al organismului si, asa cum stim, exista dureri acute si dureri cronice. Medicina alternativa propune o serie intreaga de tratamente pentru ameliorarea durerilor, care pot sa le fie extrem de utile mai ales celor care se confrunta cu dureri cronice.
Florica Munteanu, specialist biorezonanta: Sigur ca durerea intai este acuta si, cand avem o durere… in general, omul ar vrea sa scape de ea cat mai repede si sa ia, probabil, la nevoie, primul medicament la care il duce gandul… Dar durerile se si cronicizeaza, iar, pentru terapeuti, problema durerilor cronice… este o problema! Cazul durerilor cronice este o „limba straina” foarte complexa si foarte greu de descifrat. Pentru ca durerile cronice sunt durerile care dureaza mai mult de sase luni sau dureri care se repeta in cincisprezece zile dintr-o luna. Aceste dureri nu au o singura cauza, au cauze multiple… Si atunci, desigur, reprezinta o provocare pentru terapeuti. Si mai ales in domeniul nostru – noi vom vorbi despre metode moderne de tratare a durerilor din punctul de vedere al medicinei energo-informationale. Pacientii care vin la noi cu dureri sunt in general pacienti care au luat si foarte multe medicamente. Este normal, pentru ca omul, cand are dureri, ia ceva. In cazul durerilor cronice si atunci cand pacientul, de cele mai multe ori, apeleaza la medicina complementara… are deja un semnal ca nu mai suporta medicatia. In general, mucoasa stomacala incepe sa-i faca probleme… Sau incepe sa-si puna problema: „OK, am fost diagnosticat cu dureri cronice, dureri de care probabil nu voi scapa niciodata, va trebui sa iau in permanenta medicamente… Dar ce alta solutie mai exista?”
Atunci cand simtim o durere, stim ca trebuie sa ne protejam, ca trebuie sa facem ceva rapid pentru a avea grija de sanatatea si de viata noastra.
Florica Munteanu, specialist biorezonanta: Durerea este, practic, o reactie fiziologica a organismului pe care creierul nostru o incadreaza ca fiind ceva foarte periculos pentru organism. Sunt situatii in care frica de durere – si aici vorbim mult despre durerile cronice – poate provoca durere!
Este interesant de stiut ca si durerile sufletesti ne afecteaza corpul fizic si se pare ca, in timp, chiar ne pot imbolnavi!
Florica Munteanu, specialist biorezonanta: Inclusiv durerile sufletesti… Sunt cercetari care ne arata foarte clar ca aceleasi areale ale creierului sunt active, fie ca este o durere acuta, ca este o durere cronica sau este o durere sufleteasca.
Terapiile complementare actioneaza complex asupra intregului corp, readucandu-l in echilibru, deblocandu-l energetic. Iar tratamentele adecvate pot ameliora semnificativ durerile. Iata care sunt durerile cel mai des intalnite de terapeuti!
Florica Munteanu, specialist biorezonanta: Durerile de coate, durerile de umeri, durerile lombare, durerile de coloana, durerile de stomac… Dureri de genunchi – foarte mult… Dureri de solduri, dureri de picioare, dureri de cap, foarte des, chiar si la copii…
Cauzele durerilor nu sunt de fiecare data foarte clare. Mai mult, pot sa existe cauze multiple sau ascunse.
Florica Munteanu, specialist biorezonanta: Pacientii ne spun, foarte des: „Am fost… m-am diagnosticat, mi s-au spus problemele care ar putea fi cauza, nu s-a stabilit concret…” De cele mai multe ori, sunt pacienti care nu au justificare in intensitatea durerii pe care o suporta. Sunt etichetati ipohondri si mare parte dintre ei sunt trimisi spre psihoterapeuti, pentru ca, intr-adevar, nu se gaseste nicio cauza! Aceste persoane au durerea, pentru ca omul simte durerea. Noi o putem trata energetic.
Exista insa si dureri pe care le-am putea cataloga drept misterioase. De exemplu, multi dintre cei carora le lipseste un membru resimt o durere a acestuia. Creierul se pare ca pastreaza o proiectie a membrului amputat. Iar aceste dureri pot sa fie foarte puternice si sa-si poata gasi rezolvarea in viitor, doar dupa studii si cercetari mult mai complexe.
Cecilia Caragea: Am avut un strabunic care a luptat in primul razboi mondial pe frontul din Italia. A fost ranit, i s-a taiat un picior si dupa zeci si zeci de ani il durea piciorul pe care nu-l mai avea!
Florica Munteanu, specialist biorezonanta: Aceasta este durere-fantoma – asa este denumita de medicina clasica. Noi nu o numim asa, in domeniul medicinei complementare, pentru ca un organ indepartat din organismul nostru inca emite informatie energetica! Acolo a fost amputat piciorul, este un exemplu foarte bun si des se intampla. Pacientul are, efectiv, dureri. Pentru ca acolo, pe locul unde s-a facut amputarea, a ramas o cicatrice. Si acea cicatrice produce un blocaj. Si acel blocaj produce dureri, efectiv produce dureri. A numi durere-fantoma… nu gaseau alta denumire, pentru ca, neavand organul, cum sa ai durerea? In medicina clasica, totul merge… trebuie sa se potriveasca… ca intr-un puzzle. Vedeti, in cer si pe pamant sunt multe lucruri care sunt inca inexplicabile… Tocmai vin de la o specializare, din Germania, saptamana trecuta am fost, impreuna… pentru ca aceste specializari se tin de obicei impreuna cu foarte multi din medicina clasica care au interes pentru medicina complementara si care lucreaza efectiv cu metodele cu care lucram noi in medicina energo-informationala, cu biorezonanta Bicom Optima. In toata activitatea noastra, punctul-forte este deblocarea blocajului de pe organul care are probleme. Ca este durere sau este o alta problema de sanatate… Asta este informatia pe care ne-o da corpul nostru in timpul terapiei, in aparat, care nu este altceva decat un computer de analiza energetica…
Trebuie sa stim ca modul in care resimtim durerea este ceva foarte personal, diferit de la individ la individ.
Florica Munteanu, specialist biorezonanta: Sunt persoane care… dureaza mult pana simt durerea! Sunt persoane care… numai daca le atingi, numai daca le facem contactul, legaturile pentru a lucra, deja… ori e prea rece, ori e… Poate am fost putin mai grabiti si deja au impresia ca le doare… Le doare… intre ghilimele. Dar, intr-adevar, durerea in sine – o durere de dinti, o durere de cap, o durere cervicala, o durere de urechi… orice gen de durere poate fi simtita… de trei-patru-cinci persoane… poate fi simtita cu totul altfel! O persoana urla ca din gura de sarpe, alta strange din dinti, pentru ca are o durere foarte mare… iar alta inca poate sa stea la serviciu, sa lucreze… Fiecare o simtim in felul lui. Sunt persoane mai putin sensibile la durere si sunt persoane foarte sensibile la durere. Si, daca se duc la coafor si coafeza sau frizerul le trage un fir de par… deja au dureri… si spun: „Nu ma mai duc la persoana respectiva, pentru ca ma trage de par!” Se duce o alta persoana in acelasi loc si spune: „Pe mine nu m-a tras niciodata de par!” Este ceva foarte personal. Deci: durerea este ceva personal!
Exista insa si situatii in care se intampla sa nu simtim durerea imediat. De exemplu, in cazul accidentelor nu foarte grave.
Florica Munteanu, specialist biorezonanta: In primul rand, esti foarte speriat… Si organismul nostru este un contabil exceptional! El, in orice situatie critica sau la limita in care ne aflam, intai gaseste solutia care sa ne faca sa supravietuim… si pe urma vine cu celelalte, care nu sunt cele mai importante, chiar daca durerea e acolo… In momentul in care te-ai speriat de ceva sau ai asistat la un accident sau esti implicat intr-un accident sau esti undeva… la o limita, organismul, in primul rand energetic, incearca sa te aduca in echilibru. Aici e cel mai mare efort pe care-l face organismul nostru, sa ne aduca, din punct de vedere energetic, intr-un echilibru… Si de real ajutor ar fi, aici, picaturile de urgenta de la doctor Bach, care, acum 70 de ani, cand a creat terapia florala, a spus: „Sunt pentru omul viitorului, un om stresat, un om tracasat, un om care are nevoie, mereu, de reechilibrari energetice.” Si, dupa ce ne-am reechilibrat energetic, deci am trecut de primul soc, sa zic asa, dupa aceea incepem sa simtim… durerea… si asa mai departe. De asta, des auzi, dupa un accident: „Nu ma doare nimic, nu, lasati-ma, plec…” Vorbim de un accident nu foarte grav… „Nu ma doare nimic, eu pot sa plec, ma ridic…” Nu este intotdeauna recomandat sa facem treaba asta, pentru ca, mergand, dupa un sfert de ora, dupa maximum o jumatate de ora, poti sa cazi undeva… si acolo poate ca nu mai ai alaturi persoanele care iti pot acorda ajutorul de specialitate de care ai nevoie.
Studii extrem de serioase arata ca durerea este utila. O mica lovitura, de exemplu, ne face mai atenti, mai vigilenti, durerea avand un scop important din acest punct de vedere. Oamenii de stiinta care au realizat studii despre durere pe diferite specii considera ca aceasta mareste sansele de supravietuire, avand un scop important din perspectiva evolutiei.
Florica Munteanu, specialist biorezonanta: Eu consider ca durerea este cel mai mare profesor al nostru… Pentru ca durerea este un semnal de alarma, care ne arata ca ceva trebuie schimbat – in comportamentul nostru, in alimentatia noastra, in felul nostru de a fi. Indiferent… fie ca luam medicamente prea multe, fie ca ne tinem organismul intr-o pozitie gresita… sau mereu ceva care se repeta. Deci asta este important, sa luam durerea in serios… Durerea este o sansa pentru noi sa schimbam ceva – pentru ca sunt, intr-adevar, si organe care nu dor si care ne trezim ca ne fac probleme cand deja este prea tarziu…
Dar atunci cand ne confruntam cu dureri nu trebuie sa pierdem din vedere rolul extrem de important pe care-l pot avea terapiile complementare in ameliorarea durerilor, in special rolul medicinei energo-informationale, care imbina medicina traditionala cu cercetarile moderne.
Cecilia Caragea: Pentru mai multe informatii, va asteptam pe diferentesiesente.ro si pe pagina noastra de facebook si va invitam cu drag sa urmariti si viitoarea editie a emisiunii noastre.
Emisiune sustinuta de DermaVital.