Strategia Mea de Sanatate – Somniferm de la Laboratoarele Remedia
0Cecilia Caragea: Știți care e cea mai sănătoasă poziție în care să dormi? Se consideră că pe burtă e cea mai inconfortabilă poziție. Să ne gândim puțin: dacă dormim pe burtă, trebuie să stăm cu capul ori într-o parte, ori în cealaltă, ca să putem respira. Și, atunci, dimineața ne trezim cu gâtul înțepenit. Și, tot așa, ținând cont de curbura naturală a coloanei vertebrale, dacă dormim pe burtă, dimineața o să avem dureri de mijloc.
Deci pe burtă nu este foarte confortabil și nu este foarte indicat să dormim. Pe spate, însă, poate să fie foarte bine să dormim, dacă ne punem sub cap, sub ceafă o pernă, astfel încât să ne simțim confortabil, astfel încât să stăm într-o poziție foarte comodă din punctul de vedere al coloanei vertebrale, al cefei și al capului. Dar majoritatea dintre noi dormim ori pe stânga, ori pe dreapta.
Și acum să vedem care sunt plusurile și minusurile fiecărei poziții! Pe stânga, mulți se gândesc că este partea cu inima și se gândesc că nu ar fi bine să doarmă pe partea cu inima și se gândesc să doarmă pe dreapta. Într-adevăr, există persoane care nu se simt confortabil să doarmă pe stânga. Dar aici mai trebuie să discutăm un aspect. Stomacul nostru este puțin înspre stânga și are o anumită curbură. Și, atunci, după o masă copioasă sau dacă este vorba de persoane care au probleme cu refluxul gastro-esofagian, ar fi bine să doarmă pe stânga tocmai pentru că, în această poziție, o să se confrunte mai puțin cu acel reflux gastro-esofagian atât de supărător.
Așadar, se poate dormi și pe stânga, și pe dreapta, în funcție de problemele pe care le avem. Încă o dată, dacă aveți probleme cu refluxul gastro-esofagian sau după o masă copioasă (deși știm cu toții foarte bine că nu ar trebui să mâncăm mult chiar înainte să ne culcăm), ar trebui să dormim pe partea stângă, pentru a ne ușura digestia, ca să spun așa. Dar, bineînțeles, părerea mea este că ar trebui să alternăm, când pe stânga, când pe dreapta. Și, bineînțeles, putem să dormim și pe spate, dacă avem perna adecvată.
Pe burtă, într-adevăr, ar trebui să evităm această poziție. Dar se poate întâmpla ca, în anumite perioade, să trebuiască să dormim pe burtă. Poate în urma unor intervenții chirurgicale, în urma unor operații medicale și așa mai departe. Ceea ce avem de făcut este să încercăm să ne facem și această poziție cât mai confortabilă cu putință. Ce putem face? Putem să luăm un prosop mai mare, să-l înfășurăm și să-l facem în formă de U, astfel încât, atunci când dormim, să ne punem capul pe marginea acelui prosop aranjat în formă de U, răsucit în formă de U, ca să ne facem o formă similară cu cea pe care o știți de la mesele de masaj, când stai cu capul într-o formă de U, astfel încât să poți respira cât mai confortabil. Și, bineînțeles, putem să ne punem o pernă sub bazin, astfel încât și coloana să stea cât mai dreaptă posibil.
Așadar, ceea ce vreau să spun este că se întâmplă să trebuiască să dormim pe burtă, pe spate, pe stânga, pe dreapta, dar să încercăm să ne facem poziția cât mai confortabilă, ca să nu ne trezim dimineața înțepeniți. Sau, dacă nu avem o poziție confortabilă, o poziție în care să ne simțim bine, ne tot foim și nu mai adormim, lucru extrem de prost, așa cum știți.
Așadar, este foarte important ca, ținând cont de caracteristicile noastre, ale fiecăruia, de eventualele afecțiuni pe care le avem într-o perioadă sau în alta a vieții noastre, să ne găsim o poziție cât mai confortabilă. Și, bineînțeles, nu uitați că pentru un somn odihnitor este foarte important să fie suficient de cald în cameră, să nu ne fie frig la mâini și la picioare.
Așa cum știți, noi am mai discutat în emisiunile noastre de sănătate despre ce am putea face ca să avem o noapte cu adevărat liniștitoare, o noapte în care să ne odihnim cu adevărat, să dormim tun dacă se poate, așa cum dormeam când eram copii și adolescenți. Însă, atunci când devenim adulți, avem din ce în ce mai multe griji, ne gândim ba la una, ba la alta și nu mai adormim sau ne trezesc tot felul de gânduri. Așadar, este foarte important să ne creăm anumite condiții: o poziție confortabilă, temperatura la care ne simțim confortabil și putem adormi mai repede. Și-apoi, bineînțeles, trebuie să alungăm toate gândurile care ne bântuie și n-ar trebui să ne bântuie seara, înainte de culcare. Să ne gândim că suntem puternici și că trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. Trebuie să ne odihnim corespunzător și le vom rezolva pe toate. Să ne gândim doar, cum spunea Scarlett O’Hara în „Pe aripile vântului”, că „și mâine e o zi…”
Așadar, dacă avem încredere în noi, dacă avem grijă de sănătatea noastră, dacă avem grijă să ne odihnim așa cum trebuie, le vom rezolva pe toate, vom găsi soluții la problemele care ne preocupă. Și nu doar că le vom găsi a doua zi, de foarte multe ori, le vom găsi noaptea, în somn și ne vom trezi cu soluția gata. Nu vi s-a întâmplat asta? Poate, în școală, atunci când vă preocupa o problemă de matematică la care nu găseați răspunsul, de foarte multe ori, dimineața, vă trezeați că știți cum rezolvați problema respectivă, vă trezeați cu demonstrația foarte clară în cap.
În plus, știți cum se spune, că noaptea e un sfetnic bun. Așadar, deciziile importante lăsați-le pentru ziua următoare sau pentru zilele următoare, dacă sunt niște decizii la care trebuie să vă gândiți mai temeinic. Important este ca seara, înainte de culcare să alungați toate gândurile care vă bântuie, toate gândurile care nu vă dau pace, ca să vă puteți odhni cu adevărat.
Bineînțeles, puteți apela și la ajutorul suplimentelor alimentare, suplimente alimentare din plante medicinale. Pentru că acestea nu dau dependență și ne induc o stare de calm, ne induc o stare de liniște. De exemplu, produsul Somniferm de la Laboratoarele Remedia este cu valeriană, Passiflora, roiniță, mușețel și, bineînțeles, cu melatonină. Noi am mai discutat, în cadrul emisiunilor noastre de sănătate, despre melatonina de la Laboratoarele Remedia, pe care o recomandam, pentru că, în foarte multe situații, ne poate ajuta foarte mult.
Dar acest produs Somniferm este o combinație între plante medicinale liniștitoare, calmante și melatonină. Așa cum știți, susțin produsele naturale, produsele românești, cum sunt și produsele de la Laboratoarele Remedia. Ceea ce vreau, însă, să spun acum este că, în mod firesc, și produsele naturale, și produsele fitoterapeutice au, și ele, limitele lor. Le luăm ca să ne menținem sănătatea, le luăm atunci când ne confruntăm cu afecțiuni minore, dar, atunci când începem să simțim că ceva nu prea este în regulă cu noi, atunci când nu ne mai simțim așa cum știm noi că ar trebui să ne simțim, nu trebuie să amânăm să mergem la medic. Și, încă o dată, nu ratați vizitele periodice la medic. Pentru că este vorba de sănătatea voastra, trebuie să ne îngrijim noi de noi, pentru că sănătatea e mai bună decât toate. Dacă avem sănătate, le putem rezolva, apoi, pe toate.
Eu vă mulțumesc tare mult pentru că urmăriți Strategia Mea de Sănătate! Și nu uitați că pe ACC Media Channel, canalul nostru media online, găsiți emisiuni de sănătate cu cei mai buni specialiști din domeniile lor de activitate. Așadar, pe lângă emisiunile mele cu mici sfaturi și prezentări de produse, vă invit să intrați pe accmediachannel.ro, să dați like paginii noastre de Facebook, să vă abonați la canalul nostru de YouTube și veți găsi acolo interviuri cu medici, cu farmaciști, cu terapeuți. Sunt convinsă că o să vă ajute foarte mult! Vă mulțumesc tare mult și vă doresc toate cele bune și multă sănătate!
Mai multe despre beneficiile suplimentului Somniferm și ale altor suplimente naturale puteți afla pe www.laboratoareleremedia.ro.